Båter i Sjøen 2015

Båtmesse med optimisme

Kald sommer og våt messe til tross så er det optimisme i båtbransjen. Se bilder fra Båter i Sjøens første dag!

Publisert Sist oppdatert

» Se vår bildespesial!

I dag åpnet Båter i Sjøen på Aker Brygge for 39. gang. Det ble med vekslende vær mellom regn og sol. I morgen er det spådd mindre nedbør og ti dels sol, regn lørdag og sol søndag igjen. Dette er vel omtrent som det har vært i båtbransjen også siden nedgangstiden startet i 2008, med mye regn, men stadig noen solgløtt som har gitt svingninger i båtsalget. Nå er det omsider gode prognoser. Ifølge Norboat som er Norges båtbransjeforbund og arrangør av Båter i Sjøen har det de to siste årene vært 15 prosent økning av salget. Vi treffer konstituert leder Leif Bergaas i Norboat på messekontoret på Aker Brygge.

– Jeg har en magefølelse av at det også blir bra i år, med salgsøkning for bransjen. Dette gjelder spesielt båter opp til 700.000 kroner, altså båter fra fire til sju meter. Vi opplever også betydelig vekst i salget av vannscootere som nå er blitt mer lovlig, sier en fornøyd Bergaas til Båtliv.

Da den flytende båtmessen åpent portene klokken 11 i dag var det ikke så mange besøkende, men dette tok seg noe opp i løpet av ettermiddagen. Bergaas har tro på at helgen blir den store dagen med flest besøkende. I alt stilles det ut 265 båter, i tillegg til 50 utstillere fordelt på brygger og på land. Båtprisene varierer fra rundt tusenlappen til flere millioner, og størrelsen fra 8 til 64 fot.