Redningsbåt

Røde Kors
SOM EN AMBULANSE: Med båre og alt av nødvendig førstehjelputstyr er den nye Røde Kors-båten utstyrt som en ambulanse i Vestfold og Telemark.
ØVELSE: Et simulert hjerteinfarkt går knirkefritt, og i løpet av kort tid ligger han på båren inne i den nye Røde Kors-båten.
FULLROSER BÅTEN: Olav Falk-Pedersen får ikke fullrost båten, som han også mener har svært gode sjøegenskaper. Her demonstrerer han båten iTønsbergskjærgården.
VELUTSTYRT: Båten har alt som trengs for søk, som FLIR-kamera og fjernstyrt undervannsbåt.

Røde Kors med ny redningsbåt

Røde Kors har fått sin største redningsbåt. Den 44 fot store båten er utstyrt som en ambulanse og er god for 40 knop. Vi har vært med på demonstrasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Utenfor Tjøme og Hvasser Røde Kors Hjelpekorps står den, Oslofjordens nyeste redningsbåt. Ved første øyekast kan den se ut som en av båtene til Redningsselskapet, men man ser rask at det står Røde Kors Tjøme på det hvitmalte styrehuset. Båten er bygd av Gazelle Technology og designet med et skrog og et fremdriftssystem som vil gi båten et vesentlig fartspotensial uansett værforhold. Den er 44 fot, og har en toppfart på over 40 knop.

Velutstyrt

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER