Fiske

Guide til utstyrsjungelen

Å gå inn i en fiskeutstyrsforretning med egen produksjon av tauverk og fiskeredskaper er en helt annen opplevelse enn besøke de store sportsutstyrs-kjedene.

Publisert Sist oppdatert

Forretninger som Norsk Fletteri i Bergen har mye fagkunnskap, de reparerer gjerne skadet utstyr på stedet og - interessant nok: Prisene er ikke nødvendigvis høyere enn i kjedebutikkene. Daglig leder av familiebedriften, Harald Uthaug er dessuten en entusiastisk havfisker som gjerne kommer med konkrete råd:

– Skal jeg sette sammen en allround-pakke for middels tungt havfiske i Norge vil jeg begynne med stangen. «Aksjonen», altså stangtoppens oppførsel under belastning er svært viktig. I dag fisker de fleste med multifilamentsnører, og disse oppfører seg helt forskjellig fra nylonsener. Det er lett å kjenne at fisken biter på og krokingen er effektiv, men må fisken «pumpes» opp, er det lett for at det stumme snøret letter draget i kroken et øyeblikk, men en elastisk nylonsene opprettholder et jevnt drag. Dette må stangtoppen kompensere for. I tillegg foretrekker mange å bruke tynnest mulig line. Dette gir mye mindre avdrift og kan kombineres med lettere lodd, som igjen gir bedre fiskefølelse. Så grovest mulig utstyr er slett ikke alltid best.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER