PRØVETUR: Gamle MB «Kjendal» viste seg akkurat så sjødyktig som forventet under prøveturen på Savalen. Eli Riset i Savalen Arrangement nyter utsikten på dekk.
STOLTE EIERE: Trond Ola (til venstre) og Per Morten Hektoen ved Savalen Fjellhotell & Spa gleder seg til den første sesongen med egen cruisebåt på Savalen.
I NYTT FARVANN: Til sommeren får den gamle sliteren MB «Kjendal» nytt liv som cruisebåt på den 1,5 kilometer lange innsjøen Savalen.
HOTELLEIER OG «SKIPSREDER»: Per Morten Hektoen smilte fra øre til øre da han overtok rattet på prøveturen og styrte den store båten.
VIND I HÅRET: Eli Riset i Savalen Arrangement og Per Morten Hektoen ved Savalen Fjellhotell & Spa har planene klare for hvilke turer de skal arrangere på Savalen.

Cruisebåt til fjells

Til sommeren skal MB «Kjendal» gjøre tjeneste som cruisebåt på høyfjellet, 750 meter over havet, med musikk og underholdning for passasjerene.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av september ble MB «Kjendal», som var turistbåt på Lovatnet i Sogn og Fjordane, sjøsatt på innsjøen Savalen i Tynset.

«Kjendal» ble bygd i 1956 som fraktebåt på Gjende i Jotunheimen, og er en 49 fot lang trebåt som er 4,40 meter bred og veier 11 tonn. Etter hevingen fra Lovatnet ble båten lastet på en semitrailer og fraktet 40 mil over Strynefjellet til sine nye eiere, Per Morten og Trond Ola Hektoen ved Savalen Fjellhotell & Spa.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER