Askeladden C75 Center Cabin.
KAPABEL: Det er ikke mye å utsette på fører-posisjonen og utsikten er svært god. Skyvevinduer gir fin ventilasjon uten mye støy eller trekk.
SPORTSLIGE AMBISJONER: Det nye skroget er hvassere er hva vi er vant til fra Askeladden. Merk at bøylene rundt badeplattformene skal justeres på begge båtene. Rørene bygger for bredt og vil neppe overleve lenge i praktisk bruk.
UTEPLASSEN: Akterdekket er ikke av de største, men fiskeentusiaster vil nok uansett helst velge en båt fra P-serien. Det er en benk mellom «gjennomgangene» og det er lett å sette inn supplerende sittebenker der fendeholderne er montert.

Seriøst rask styrehusbåt

Publisert Sist oppdatert

C75 Center Cabin skjeler en smule til Askeladdens modulbyggede styrehusbåter i P-serien, men båten har altså både fått mer elegante linjer over relingen og det nye sportsskroget.

Tross den felles skrogplattformen er Center Cabin og Cruiser likevel to svært ulike båter. Høyere tyngdepunkt og større vindfang gjør at Center Cabin krever mer aktiv kjøring, og endret vektbalanse gjør at planingsterskelen er mer merkbar. Der vi stort sett kan la motortrim og flaps stå i ro på daycruiseren, må det en hel del klikking til for å balansere og justere kabinutgaven under nøyaktig de samme vær- og bølgeforholdene. Båten mangler rett og slett «automatgirfølelsen» fra søstermodellen, selv om også Center Cabin møter bølgene mykt og kontrollert, og ikke har noen problemer med strømsjø og underdønninger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER