Askeladden C75 Cruiser

Askeladden C75 Cruiser.
KOMPAKT OG TRIVELIG: Lugaren er nesten identisk på de to modellene, med enkel overnattingsmulighet og sjøvannstoalett under benken.
SMART: Akterdekk-løsningen er gjennomtenkt og svært praktisk.
TÅLER FART: C575 er en komfortabel turbåt også i stor fart.
PANTRY: Enkelt, men greit pantry på babord side. Hovedbryterene er samlet i et lite skap, godt beskyttet mot fukt, barnefingre eller skosåler.
SOLSALONG: Legg merke til den gode gangveien mot akterdekket. Teak eller kunstteak er ekstrautstyr på begge båtene, men de færreste vil nok kjøpe en «naken» C75 i daycruiserutgave.

Praktisk og komfortabel

Publisert Sist oppdatert

Daycruiser-versjonen av C75 er en umiddelbart innbydende konstruksjon, men det er umulig ikke å tenke at designer Gasper Peternelj har myst både én og to ganger på andre moderne daycruisere, og da særlig på Espen Thorups flotte Flipper-modeller. Men Askeladden er og blir Askeladden, og det er noe betryggende hjemmekjent med nybåten straks vi kommer om bord. Selv om en råsterk 300-hester knurrer truende bak akterbenken, og selv om fartspotensialet på over 45 knop definitivt er i øvre klasse, er det i grunnen bare å sette seg ned, gi gass og kjøre båt, slik vi er vant til fra Askeladdens andre modeller.

Sammen med Askeladden-ingeniør Torry Drange legger Båtliv ut på den faste «Askeladden-rundturen» rundt Strøno utenfor Hagavik. Her møtes fire fjorder, og som vanlig byr dette utsatte strekket på rotete, krapp strømsjø fra alle kanter, iblandet rester av underdønninger som siger inn fra storhavet. I tillegg bidrar den tette skipstrafikken med en hel del sjøgang.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER