Trader 42 Signature

Den nye 42 Signature-modellen får elegante linjer med et stort soldekk forut. Styrhus med styreposisjon på flybridge over og et lite akterdekk.

Bygget for alle typer reiser

Trader 42 Signature er bygget både for langturer på åpent hav og kanalferie.

Publisert Sist oppdatert

Trader Motor Yachts Ltd. er et tradisjonsrikt britisk båtverft i Southampton som har bygget mange fine motorbåter gjennom 35 år.  Her er verftets siste nyhet, en moderne og elegant 42-foter som trolig blir deres nye bestselger

Trader 42 Signature har et halvplanende skrog og er tegnet av den kjente båtarkitekten Tony Castro. En av de første båtene i serien ble kåret som årets motorbåt av Swiss Cruising Club etter å ha logget over 30.000 nautiske mil. Båten er en avansert turbåt som er beregnet for lange turer over åpent hav, så vel som på kanaler og i innenskjærs farvann.

A-sertifisert

En ny, videreutviklet versjon, basert på erfaringene med de første 42-modellene, er nå under bygging og vil bli presentert tidlig neste sommer. Den får CE-kategori A og kan seiles av et par. Om bord er det god plass til seks personer, så dette blir i virkeligheten et flytende fritidshus.

Båten skal være svært lettmanøvrert takket være en Joy-stick som opererer både de to propellene akter og sidetrøsteren forut. Systemet er utviklet av Cummins og er tilpasset deres to 6,7 QSB-motorer  som hver yter 480 hester og gir båten en toppfart på 25 knop.

Lite støy og vibrasjon

Motorene  monteres på en måte som reduserer motorstøy og vibrasjon til et minimum.  Det samme gjelder eksosanlegget som også er nyutviklet på denne modellen.  Også klimanlegget i båten er av en helt ny konstruksjon som gir behagelig innetemperatur både i tropiske og arktiske farvann.

Som du ser på bildene har båten store vinduer til alle sider. Det gjør det mulig for gjestene om bord å følge med på ferden nesten uansett hvor de befinner seg innvendig i båten.

Alternative interiører

Som det fremgår av tegningene bygges båten i to ulike innredningsalternativ;  begge med en stor dobbelkabin akter. Den kan være eierkabinen, mens det forut er fire køyer, til mannskap, barn eller gjester. Men noen eiere vil sikkert velge sin kabin helt forut og da blir akterkabinen til gjestene, mens herskapet selv må stå for mannskapsjobbene om bord.

Trader 42 Signature bygges i disse to versjonene, med store dobbeltlugarer forut og akter (øverst) og alternativt med samme akterkabin, men en forkabin med fire køyer for barn, mannskap eller gjester.

Tekniske data:

Lengde over alt: 13,3 m

Bredde: 4,3 m

Høyde over vannet: 3,5 m

Deplasement: 14 tonn

Pris: Fra 445.000 pund, ekskl. mv  med to Cummins QSB6.7, 380 HK.

Produsent/Ytterligere informasjon:

Trader Motor Yachts Ltd.

Universal Marina,

Sarisbury Green,

Southampton,

Hampshire,

SO31 7ZN,

UK Tel: +44 (0) 3332 401696

Mer info