Gjesterom med to enkeltkøyer-
Gjesterom.
Gjesterom.
Badet til eierlugaren.
Eierlugaren.
Eierlugaren.
Uteplassen på «Mia-Elise».
Uteplassen på «Mia-Elise».
Uteplassen på «Mia-Elise».
Uteplassen på «Mia-Elise».
Uteplassen på «Mia-Elise».
Uteplassen på «Mia-Elise».

Her er ferieluksusen til kronprinsparet

«Mia-Elise» er spekket med luksus, men det koster flesk og fylle tanken. Bli med på omvisning i den omdiskuterte feriebåten til kronprinsparet.

Publisert Sist oppdatert

>> Se bildespesial fra «Mia-Elise»

Luksusyachten «Mia-Elise» leies ut til den nette sum av 250.000 dollar i uka. Det tilsvarer rett over to millioner kroner med dagens dollarkurs. «Mia-Elise» har fått mye oppmerksomhet etter at kronprinsparet skal ha feriert om bord i yachten. Ifølge Dagbladet gikk kronprinsparet sammen med barna om bord i yachten 1. august. I forkant hadde de vært i bryllupet til prinsesse Carolines yngste sønn Pierre Casiraghi fra Monaco og italienske Beatrice Borromeo.

Hva får man egentlig for to millioner kroner? Kort sagt vil du leve som en konge en uke.

«Mia-Elise» er 50 meter lang (164 fot), og er godt utstyrt for alle aktiviteter som skulle passe i Middelhavet, som vannscooter, fisking, dykking og vannscooterkjøring for å nevne noe.

Slurper diesel

Yachten har totalt 4500 hestekrefter med to Caterpillar-motorer. Med det skal den ha en marsjfart på 18 knop og en betydelig rekkevidde, grunnet relativt beskjedent forbruk sammenlignet med tilsvarende yachter. Drivstofftanken er på 66.000 liter. Det er ikke oppgitt hvor lang rekkevidden er for denne yachten, og dermed skjules også forbruket. Men «Mia-Elise» er designet av Trinity Yachts. Trinity Yachts står også bak «Rocstar» som er et år eldre enn «Mia-Elise». Den er bare en meter kortere, men har samme motorisering og tilsvarende størrelse på drivstofftank. Rekkevidden til «Rockstar» er 3455 nautiske med marsjfart. Ut fra disse tallene kan vi anta at forbruket til «Mia-Elise» ligger på 330 liter i timen. Altså rundt åtte tonn diesel i døgnet. Til sammenligning bruker en større bilferge rundt 20 tonn i døgnet. Tanken tillater altså om lag 200 timer med seilas i oppgitt marsjfart.

I perioden fra 30. juli til 7. august (kronprinsparet skal ha kommet om bord 1. august) seilte «Mia-Elise» fra Panarea til Portofino i Italia. Dette er en distanse som tilsvarer 435 nautiske om den ikke følger kysten, men i rett linje, noe den neppe har gjort. Hvis vi da sier yachten har seilt i cruisingfart hele veien tilsvarer det et forbruk på 12,5 prosent av dieseltanken på 66.000 liter, altså et minimums-forbruk på 8250 liter diesel. Dette er bare antagelser med sammenligning med en båt som er en meter kortere og ut fra en distanse som går i rett linje fra A til B, i tillegg til at den da må ha hatt økonomisk hastighet hele veien.

FLYGEL: Det er også rom for de musikalske i salongen, om det ikke er inkludert i mannskapet.

Majestetisk

Den 50 meter lange båten har plass til 12 gjester, fordelt på seks kabiner. I tillegg har yachten et mannskap på ni som sørger for at alt går knirkefritt. Eierlugaren er på hoveddekket og er ved baugen. Denne lugaren har en stor seng og har vinduer både forover og på sidene. Blir det for kjedelig å nyte utsikten er det en stor flatskjerm som heises opp etter behov. En løsning som for øvrig begynner å bli for standard for de fleste nyere yachter.

De andre lugarene er heller ikke til å kimse av, flere av dem med store dobbelsenger og interiør som nærmest er majestetisk. Dermed er det vel naturlig at den nest beste lugaren omtales som VIP Queen som er rett bak broen og har store vindusrealer på styrbord side. To andre lugarer som beskrives King suite. For barna, eller for de som ikke reiser som et par så er det også en lugar med to enkeltsenger, også med høy standard.

«Mia-Elise» har store utearealer med en enorm solseng foran  på soldekket, og en stor jacuzzi på tre ganger tre meter og enda flere solsenger på samme dekk akter på samme dekk. Totalt bar båten fire dekk

Solgt i 2011

Båten er flagget på Caymanøyene som er en øygruppe og britisk oversjøisk territorium i Karibia. Akkurat nå befinner båten seg syd for Korsika.

I 2011 ble den lagt ut til salgs for 35,8 millioner dollar, altså for nærmere 330 millioner kroner. «Mia-Elise» er registe

Tekniske spesifikasjoner

Lengde: 50 meter (164 fot)

Bredde: 8,50 meter

Vekt: 495 tonn

Motorer: Catepillar 3512B

Totalt hestekrefter: 4500 hk

Dieseltank: 66.000 liter

Maksfart: 20 knop

Marsjfart: 18 knop

Verft/design: Trinity Yachts

Interiørdesign: Patrick Knowles

Byggeår: 2010