Søk i arkivet

 270 hk for 186.000 kroner
270 hk for 186.000 kroner
 Klas Grave i Telemark Trade
Klas Grave i Telemark Trade

Kompakte og rimelige motorer

Hyundai satser i markedet for båtmotorer med svært gode priser.

Orust, Sverige

På utstillingen Üppna Varv på Orust treffer Båtliv Klas Grave fra Telemark Trade. I et år nå har de importert koreanske Hyundai motorer til det norske båtmarkedet, og har rukket å selge 15-20 motorer så langt.

Det dreier seg om common rail dieselmotorer i størrelsen 125 til 500 hestekrefter. Ifølge Grave er motorene mindre, lettere og rimeligere enn mer kjente konkurrenter.

–    Vår 270 hk koster 186.000 kroner med adapter for Volvo Penta- eller Mercruiserdrev, sier Greve til Båtliv. Han anslår at prisen ligger ca 35 prosent lavere enn for en Volvo Penta med samme motorytelse.

Telemark Trade satser i det såkalte repowering markedet, som betyr folk som kjøper ny motor til gammel båt. Dette er et marked i vekst ettersom det nå er stadig flere brukte båter som er over 20 år gamle.

Foruten Hyundai har Telemark Trade også kinesiske TDPower i sortimentet. Dette er mindre motorer som passer godt for snekker og mindre motorbåter.

–    Det er mange brukbare eldre båter som kan få et nytt liv med en ny motor, og da er det mange som synes det er gunstig med rimelige motoralternativer, sier Greve.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen