Rekordsalg i Østfold

Fredrikstad Blad har tatt en runde hos båtforhandlerne i distriktet. Alle melder om rekordsalg. 

Publisert Sist oppdatert

– Det er det beste året noensinne i de 25 årene jeg har drevet Kjøkøysund Marina, forteller Bjørnar Aas til avisen. Han mener det er flere grunner til at markedet har tatt seg opp, men nevner spesielt at de useriøse aktørene i bransjen er borte, det har vært fint vær i flere sesonger og det er nesten gratis å låne penger om dagen. – Det var de dyreste båtene som forsvant ut først, forteller Aas.

– Det er mange år siden vi har hatt en så god sesong, selv om været i sommer ikke helt har slått til, forteller Knut Leere i Leeres Motorsport AS. – Hadde vi fått tak i mer båt hadde vi fått solgt det. Nå er ferien over på fabrikkene så nå begynner produsentene å produsere neste års modeller, sier han.

Det er den samme meldingen fra de fleste forhandlerne: De kunne ha solgt langt fler om produsentene hadde klart å levere.

– Jeg er spent på neste år, men frykter at båtsalget kan stagnere fordi været i sommer har vært dårlig. sier Alexander De Brucq i TB rep og service. Men får vi en god avslutning av sesongen ser jeg lyst også på neste år, sier han.

– Vi solgte også mer båt på vinteren enn på mange år, forteller selger Tor Holtet ved Herføl Marina. Neste års båtsalg starter allerede på båtmessa til høsten, sier han.

– Vi har solgt absolutt flest båter i prisklassen mellom 300.000 og 700.000 kroner forteller Chriss Kingsrød som har ansvaret for båtsalget hos Stokken Båt og Motor. Det er ikke mye salg av båter over en million kroner.

– Vi har bemannet opp i produksjonen og solgt det vi har hatt av ledig båt, forteller Geir Moen, markedssjef hos Hydrolift. – Når bruktmarkedet har blitt friskmeldt, opplever vi at folk fornyer båtene sine, sier Moen.