Tohatsu 115 hk TLDI
TESTET ETT ÅR: Motoren på 115 hestekrefter er testet på en Jeanneau Marlin 6. Vi målte en toppfart som tangerer 30 knop.
PROPELLVALG: Vi byttet til ny propell fra 17 til 15 pitch, og det ble en helt ny kjøreopplevelse. Dette viser hvor viktig det er å finne riktig propell.
BJØRN VIDAR skifter propell.
TOHATSU MED 115 HESTER: Vi ble glad i motoren, selv om det ikke er den stilleste i klassen.

God som gull, og passe «gammaldags»

Tohatsu 115 hk TLDI er utenbordsmotoren for dem som ønsker seg kjent og holdbar teknologi. Skjønt, den har et velfungerende lavtrykks elektronisk innsprøytningssystem, og så mye mer trenger man vel ikke for å kjøre både trygt og passe moderne.

Publisert Sist oppdatert

Våren 2012 monterte vi en 115 hk Tohatsu fra Loxkel på vår testbåt, en Jeanneau Marlin 6. Vi var vel vitende om at denne største motoren fra produsenten ikke hadde solgt spesielt bra i Norge, og at lite hadde skjedd med motoren siden den ble introdusert i 2007. Vi hadde året før kjørt en ukes test på samme båt med Evinrudes 115 hk. En fin størrelse på motor for denne båten, som veier 1300 kg og har et stort og vindutsatt overbygg. Likevel snakker vi om toppfart som tangerer 30-knops merket, men som liker seg best rundt 23 knop.

Markedets «underdog»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER