Prøvekjørt: Kaasbøll og Kværnø

TØFF BRUKSBÅT: Kværnø 660 er bred, solid og stabil. I likhet med sørstermodellene fra Kværnø og de lignende, åpne modellene fra naboverftet Kaabøll er dette tøffe bruksbåter med særlig appell til sportsfiskere.
KABIN KAN LEVERES: De fleste Kværnø-båtene er åpne, men Bjørn Ivar Kværnø bygger kabinutgaver av 660 og 720. Også disse båtene har påhengsmotor.
UTLEIE: Bjørn Ivar Kværnø leier også ut sine egne båter til fisketurister, men denne forblåste dagen lå båtene i havn. Farvannet rundt Hitra er vakkert, men krevende.
SMART: Rommet under sittebenken i styrekonsollen er delt av vanntette skillevegger. Bakerst ligger kart og vester trygt og tørt.
LUR VRI: Bak en dekksluke er kartplotteren godt beskyttet når båten ikke er i bruk.
STANGHOLDERE: Det er ingen tvil om hva som er hovedoppgaven for denne Kværnø-båten.
ENKELT OG SOLID: Digre kuleventiler stenger selvlensingen. mens «lemmer» av plank er billig, solid og lett å fikse.

Kværnø: Fornuftsbåter med det lille ekstra

I et nytt industribygg på Kalvøya, like ved fastlandstunnelen byr Bjørn Ivar Kværnø på en etterlengtet kaffekopp. 42-åringen har nettopp tatt Båtliv med på en usannsynlig regnvåt tur i en Kværnø 660.

Publisert Sist oppdatert

Siden den spede starten som selvstendig båtbygger for vel ti år siden valgte Bjørn Ivar Kværnø å ta det store spranget for to år siden, og bygget et moderne produksjonsanlegg på Kalvøya. Nå produserer han vel 200 båter i året, og ordrebøkene ser gode ut. Gründeren kan senke skuldrene et øyeblikk, mens 10-12 fagfolk jobber for fullt i etasjen under. Produksjonen har helt klart karakter av samlebånd.

– Vårt utgangspunkt var å bygge båter som passet til utleie, altså båter jeg selv var på jakt etter: enkle og sikre båter som går bra med moderate motorer, og som tåler mye bank. Og det ser det ut til at vi har klart, sier Bjørn Ivar Kværnø.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER