Prøvekjørt: Kaasbøll og Kværnø

RASEDYR: Kaasbøll 900 Sport takler inntil 600 hestekrefter. En helbygd alu-båt med såpass skarpt skrog og så mye motorkraft er ikke noe dagligsdags syn.
KOMFORTABEL KYSTKRYSSER: 980 Cabin er Kaasbølls toppmodell, og også denne båten kan forsynes med svært kraftige motorer: 2 x 300 dieselhester.
700 SPORT: Denne smekre bowrideren ble opprinnelig bygget som privatbåt, men står nå i Kaasbøll-katalogen.
BÅTBYGGERFAMILIEN: Far Helge Kaasbøll og sønnene Bjørn Inge og Idar er sentrale personer i det spennende båtbyggermiljøet på Hitra.
TØFFE LINJER: Kaasbøll 900 Sport.
METALL OVER ALT: Hitra-folket er skeptisk til trenden med innerlinere av glassfiber. Her bygges nesten alle detaljer av solid metall.

Kaasbøll: Tradisjonell og annerledes

Kaasbøll er virkelig en familiebedrift. Far Helge og sønnene Idar og Bjørn Inge Kaasbøll har sammen bygget opp et moderne båtbyggeri, med vinteropplag og tilhørende servicetjenester.

Publisert Sist oppdatert

Helge Kaasbøll jobbet tidligere for forsvaret og veivesenet, men hadde alltid vært båtinteressert. Han bygget sin første aluminiumsbåt tidlig på nittitallet, og responsen var så god at hobbyen fort ble alvor. Rundt årtusenskiftet besluttet han å etablere seg som båtbygger på fulltid, og i 2006 flyttet Kaasbøll inn i 1200 kvadratmeter moderne lokaler på Kuøya, mellom selve Hitra og Fjellværsøya.

Overalt på Hitra ligger det nå Kaasbøll-båter, faktisk har salget vært så godt at Kaasbøll er blitt en av landets helt store leverandører av Evinrudes E-Tec-serie.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER