BÅTKJØP: Det er mange vurderinger du bør gjøre før du kjøper bruktbåt. (Illustrasjonsfoto: Båtliv)
ERFAREN: Bjørn Vidar Lund har 30 års erfaring med bruktbåter.
NYE KRAV: Jan-Erik Bengtson i Bengtson Automarin har erfart at baugtrustere, grill og varmeovn om bord er viktig for mange.
SOM EN LEILIGHET: Stian Sandlie i Aker Yachts AS understreker at presentasjonen av en båt skal værelike god som en leilighet som skal selges.
EKSKLUSIVE: Aker Yachts AS stilte et knippe sjeldne båter under Båter i Sjøen i september.
MED PROSPEKT: Daglig leder Jens-Arne Dammyr i Aker Yachts AS.

Slik sikrer du deg et godt brukt-båtkjøp

- Unngå båter som har gått mer enn 600 timer, med mindre det finnes svært god dokumentasjon på vedlikehold og service. - Få med egenerklæring fra selger om båtens tilstand, og sjekk båtens dokumentasjon. - Ta en grundig gjennomgang av båten mens den ligger på vannet. - Dette er blant rådene fra ekspertene, som mener at høsten er en fin tid for å kjøpe en brukt bobåt.

Publisert Sist oppdatert

Å bruke en profesjonell båtmegler koster deg som båtselger ca fem prosent av salgsummen. Til gjengjeld kan du få en høyere pris for båten, samt sikre deg at ansvaret for å sjekke historikk, papirer og tilstand gjøres av meglerfirmaet. Hvis noe mot formodning skulle dukke opp i etterkant, er det firmaet som tar regningen.

Italmarin AS i Drammen har landets største innendørs båtutstilling, med oppvarmet lagring for rundt 60 nye og brukte båter fordelt over 3000 kvadratmeter. De fleste båtene er mellom 30 og 60 fot. Bare i august solgte firmaet 10 båter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER