Søk i arkivet

 Thomas Lund gir opp båtdrømmen og selger daycruiseren med et uvanlig lokketilbud.
Foto: Privat
Thomas Lund gir opp båtdrømmen og selger daycruiseren med et uvanlig lokketilbud. Foto: Privat

Selger båten med tre ukers sydentur

I forsøk på å bli kvitt båten «Regnskap» legger selgeren likeså godt til tre ukers gratis sydenferie.

Annonsen er allerede i gang med å bli godt spredt på sosiale medier. Båten som skal selges er en daycruiser, en Stingray 208 CR fra 2012. Ny koster båten rett under 400.000 kroner. Det uvanlige med denne annonsen er at kjøperen også får med seg tre ukers gratis opphold på Gran Canaria. Vel å merke er ikke flybillettene inkludert.
– Annonsen har fått 12.719 visninger, men båten er ikke solgt ennå, sier selgeren Thomas Lund til Båtliv. Han forteller at han har fått mange tilbud. Lund sier også at han ikke tror det er Gran Canaria-tilbudet som har gjort det store utslaget.
– Jeg tror det heller skyldes tekstens innhold. Det var min eldste datter som fikk ideen. Hun sa at jeg bør være ærlig, dette kan du pappa, si det som det er, lag en historie om det, sier Lund.

«Regnskap»
Båten har fått det klingende navnet «Regnskap», og Lund skriver i annonsen at det hele startet da de solgte rekkehuset og kjøpte en toppleilighet midt i smørøyet i Sandefjord. Toppen av toppen, som han selv beskriver det.
«Det eneste vi manglet var en båt, fulgte jo tross alt med båtplass til denne eksklusive leiligheten, og la meg si det sånn, her skal pique skjorten fylles»
, skriver Lund i annonsen.
Deretter beskriver han i annonsen hvordan båten er blitt brukt, fra 2012 til 2015. Drømmen startet med langturer og overnatting, slik familien hadde forstått at andre båtfolk driver med.
«Vi hiver oss til slutt ned og entrer båten , og det tar ikke lange tiden før vi tar første hint, ikke bare bare for en stiv 55 åring og kaste loss, hoppe fra brygga og oppi båten (var ikke like elegant som da jeg så nabo båten gjorde dette) men ut kom vi oss til slutt, og ferden gikk fra holme til holme til neste holme igjen, uten og legge inntil kai ett eneste sted, VI TURDE IKKE»
, skriver Lund i annonsen. Dette var i 2012. I 2013 skulle de bli tøffere.
«Den sommeren endte vi med Pique trøye igjen, nye seilersko, pikknikkurv, stjerneteppe, hånd i hånd ned i båten. Av med kalesjen, satt oss godt til rette, fylte opp ett glass med vin til oss hver og smilte til alle som gikk forbi, på toppen der jugde vi så det randt av oss, fortalte alle at vi inntok ankerdram etter lang flott tur på vannet. Noen uttrykk hadde vi jo lært oss. For dem av dere som husker Selskapsreien så ja så følte vi oss som dem.»

Sommeren 2014 blir med St.Hansaften med en kamerat som overtales til å kjøre båten. Sommeren 2015 ble det bobil.

En tank i året
– Vi gjør noe vi endelig kan og har nå forstått at «Regnskapet» må selges, sier Lund.
I annonsen skriver han at båten siden 2012 har gått totalt 48 timer.
«Har du lyst til og kjøpe Regnskapet og lover og gi den ett nytt liv, som for eksempel, legge den til forskellige kaier, holmer, langturer, mer en 5 knop så skal du få med 14 dager Gratis opphold på Gran Canaria Ferieboliger for og lade opp til sesong 2016», frister selgeren.
Vi spør Lund om han har et bilde av ham og båten som kan brukes i artikkelen.
– Båten har vært så lite brukt at bilder av meg om bord finnes ikke, svarer han,

Les hele annonsen her (ekstern lenke) Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen