Marino APB 27 Tender

MARINO APB 27 TENDER
MARINO APB 27 TENDER
FINE DETALJER: Fortøyningene føres gjennom et spor i relingen. Tau og kryssholt skjules deretter bak et deksel. Elegant!
SÆRPREGET: Marino APB kan neppe forveksles med andre båter. Legg for eksempel merke til de kraftige «fenderlistene». Disse er ikke bare til pynt, men er laget av svært solide og støtdempende materialer.
WALKAROUND: Det er lett å bevege seg rundt på båten ettersom hele dekket er på ett plan, men det er verre å finne skikkelig sitteplasser forut når båten er underveis.
TUNGE LUKER: Motoren ligger meget god gjemt under doble luker og en stor akterbenk. Det blir ikke lett å komme til i maskinrommet uten hjelp av hydraulikken, men støynivået er svært lavt.
SYMBOLSK LUGAR: Det er fullt mulig å overnatte under dekk, men trolig vil lugaren helst bli brukt som bagasjerom. Sjøvannstoalett er på plass.
UTEPLASS: Seteryggen på akterbenken kan vippes slik at benken blir en diger solseng. Sperregrindene er montert langt fremme og akterdekket er dermed helt åpent akterut. Elegant, men ikke særlig barnevennlig.
RACINGINSPIRERT: Karbondetaljer kan ofte – bokstavelig talt – virke påklistrete, men designen fungerer på Marino.

Marino går sine egne veier

Marino APB er en serie originale modeller der båtbygger Ben Fagerström uten å nøle rendyrker sine personlige oppfatninger av hvordan en moderne båt skal se ut.

Publisert Sist oppdatert

Verftet leverer også mer tradisjonelle båter, men med APB-serien overser konstruktøren suverent både moter og inngrodde tradisjoner.

«APB» er en forkortelse for All Purpose Boat, og Båtliv har tidligere prøvekjørt den lukkede versjonen av 27-foteren. Denne båten imponerte med en smart overbyggløsning som gjorde den i stand til å forvandle seg fra en lukket «vestlandsbåt» til en åpen daycruiser bare ved å trykke på en knapp. Men spørsmålet var hvordan mylderet av servomotorer og tetninger ville reagere på mange års bruk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER