SEIL ELLER MOTOR? Tommy Franzen har en Jeanneau Merry Fisher på Svalbard. Han vurderte å bytte ut motorbåten med seilbåt. Her forteller han hvorfor han beholdt motorbåten.
SEIL ELLER MOTOR?

Gjorde kuvending i valg av båt

Motorbåteier Tommy Sjöö Frantzen ville skifte fra motorbåt til seilbåt, men skriver i denne kommentaren at han kom på bedre tanker.

Publisert Sist oppdatert

Meningen med denne artikkelen er ikke å erte på meg seilbåtentusiastene. Jeg ønsker bare å belyse noen sider ved båtvalget som kan være til hjelp for andre i samme situasjon. Jeg må også presisere at dette er mine personlige betraktninger knyttet til bruk av båt på Svalbard. Seilbåtens mange fordeler kommer nok mer til sin rett under andre himmelstrøk.

Egentlig startet denne frustrerende, men akk så lærerike, prosessen med drømmen om en A-klassifisert båt. Men med begrenset økonomi forsto jeg fort at en slik båt i mitt eie måtte bli en seilbåt. «Seilbåt! Du, som aldri har vært ombord i en …», var konas kommentar. «Ka farken … man blir da aldri for gammel til å lære, dessuten er det gøy å lære seg noe nytt i voksen alder», tenkte jeg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER