Verdens største egotripp?

 Admiral X-Force 145 koster nesten åtte milliarder kroner. Se bilder og video!

Publisert Sist oppdatert

Kjøperen av Admiral X-Force 145 må ut med om lag en milliard dollar. Yachten er ikke 145 fot, selv om det er mer enn nok ut for de aller fleste. Den er 145 meter, altså 476 fot.  Like lang som ti busser  etter hverandre i kø. Eller to jumbojetter. Men denne størrelsen til tross så blir Admiral X-Force 145  langt fra verdens største yacht. Når den sjøsettes er det sju større yachter i verden, og størst er 180 meter lange Azzam som har tronet listen siden 2013. Verdens nest største yacht som er Eclipse er også blitt regnet som verdens dyreste frem til nå, med en pris på 800 millioner dollar.

Pris på forespørsel

Det er avisen Daily Mail som anslår prisen til å være en milliard. Utad sier verftet at mer eksakt pris gis ved seriøse henvendelser.

For denne prisen bør den kommende eieren forvente en viss komfort. Ut fra de få opplysningene og tegningene som finnes for denne yachten er det ikke noe tvil om at komforten er der, om det ikke blir litt vel overdådig for enkelte. Interiøret er spesialdesignet til båten, og her brukes det glass og store lysflater som man ikke har sett maken til. 

Yacht-sjøslag

For øvrig planlegges det enda en yacht til omtrentlig en milliard dollar, men her forsvares nok prisen også i båtens størrelse. Trippel Deuce som prosjektet heter er en 222 meter lang yacht, altså 728 fot. Denne båten har allerede en eier, men det er ukjent hvem det er.  Triple Deuce vil overlegent knuse rekorden til verdens største yacht med hele 42 meter.  Aner vi en yachtkrig mellom verdens rikeste?