Enkel overnatting med båten på tur

Her har man overnattingsplass for to og båten transporteres med på taket.

Publisert Sist oppdatert

Den er ikke stor, hengeren fra The American Dream. I hvert fall ikke med tanke på at man har båten med på taket. Inne i hengeren, eller om vi kan kalle det en miniutgave av en campingvogn, er det overnattingsplass for to. Bak er en liten dør som vippes ned og blir et bord. Innenfor er det plass til både å stue bort maten og å lage den. Det er enkle forhold, men alternativt til telt kan dette være et godt alternativ.

Vi sendte en epost til The American Dream og spurte hvordan de satser mot det norske og det europeiske markedet, samt om båtens sertifisering.

– Vi har ingen distributører i Europa. Vi har heller ikke sett på CE-sertifiseringen, men det tror jeg ikke skal være noe stort problem. Båtene våre er sertifisert her i USA for tre personer, med en utenbordsmotor på to hestekrefter, forteller Paul Dahlman til Båtliv. Men trolig er båten rett under 2,4 meter, noe som gjør at den i så fall ikke trenger CE-sertifisering. Som et alternativ til tradisjonell bensinmotor kan nok en elektrisk motor komme godt ut med denne båten som i så fall egner seg best i små innsjøer. Totalvekten, med båt og vogn oppgis å være om lag 300 kilo. Prisen er 8500 dollar før man velger ekstrautstyr. Og det aller meste er ekstrautstyr, om du ønsker en eller to farger, ryggelys, dobbelseng, innvendig bord, utvendig bord og stikkontakter.