Innredningen er godt planlagt; Mannskapet har sine lugarer og oppholdsrom foran maskinrommet og “båtgarasjen” akter på nederste dekk. På hoveddekket ligger eierlugaren forut, med spisesalong og pantry foran et åpent akterdekk. På brodekket er det ...
Holland Yachtbouws nye ekspedisjonsbåt har tøffe linjer og er bygget for komfortabel seilas i arktiske farvann.

Ekspedisjonsbåt bygget for polarseilas

Ikke alle drømmer om sol og varme i Vestindia eller stillehavsatoller. Noen vil heller dra på egne ekspedisjoner til polarområdene. 

Publisert Sist oppdatert

Holland Yachtbouw er et av de ledende yachtverftene i Nederland, mest kjent for sine flotte seilbåter, men også for mange interessante motoryachter de senere årene. En av de siste ordrene verftene har fått, og som nå er under bygging, dreier seg om et 88 fot langt fartøy konstruert for seilas i arktiske farvann.

Båten har tre dekk pluss flybridge og byr på all den komfort man i dag forventer av en slik superyacht. Foruten reder- og gjestelugarer, mannskapsavdeling forut, stort pantry, salong både inne og ute, kan farkosten skilte med egen «tender-garasje» a la James Bond akter.

Engasjert eier

Eieren er en erfaren båteier med lang fartstid og strenge krav til båt og utstyr. Han har deltatt aktivt under planleggingen av båten sammen med konstruktøren og verftets folk. Her kan man derfor virkelig snakke om en «custom built» båt.

Verftets lange erfaring med havgående seilbåter har gitt båten kvaliteter som utvilsomt vil gjøre turene i stormfulle farvann triveligere for de ombordværende. 

Skroget bygges i stål med isforsterkninger og et overbygg i aluminium. Fremdriften besørges av et hybrid system som gjør at begge SPP-propellene kan drives valgfritt fra én eller begge motorene. Hele maskinrommet vil bygges og utstyres med den mest avanserte teknologien som er tilgjengelig og med sikte på lite vedlikehold i fartøyets levetid. I tillegg vil hele motorrommet bli godt lydisolert slik at man knapt vil høre motoren gå under opphold om bord.

Noen data:

Loa 26,40 m

Lvl 25,60 m

Bredde 6,60 m

Fart 12,5 knop