Viksund 395 St. Cruz

MODERNE LINJER: Elegant negativt sping eller «bananform»? Om St Cruz-seriens design faller i smak, må være opp til den enkelte å svare på.
FLERE PLAN: Nedre salong, her vist med den midlertidige innredningen. Det er en del høydeforskjeller i båten. Dette må til for både å få god sideutsikt fra nedre salong og tilstrekkelig takhøyde i gjestelugarene, men er et hinder for den som ikke er ...
LEKKERT: Innbydende, luftig forlugar på Viksund 395.
REDERBAD: Også «rederbadet» er både lekkert og svært rommelig.
PLASS TIL GJESTER: Båten har to doble gjestelugarer og et eget, fint gjestetoalett. Dette er styrbord gjestelugar.
FØRERPLASS: Fin førerplass i en velkjørende båt.
DEN «ØVRE» SALONGEN: Dette var en midlertidig innredning, og både sofaer og puter er nå byttet ut med langt bedre tilpassete versjoner.
ØVRE ETASJE: Salongen oppe ved siden av førerposisjonen gir «flerbruksmulighter». Bildet viser den midlertidige utgaven, med for bratte ryggvinkler og mispass på putene. Dette er nå ordnet.
viksund_395_pa_avstand_07_7113
VIKSUND_395__salong1_7126
VIKSUND_395__salong3_7128

Fugl Føniks med flybridge

Viksund St Cruz 395 ble den siste nylanseringen fra Viksund som familiebedrift. Noen måneder etter at storbåten kysset saltvannet for første gang var verftet konkurs. Nå har Viksund gjenoppstått under helt nytt eierskap, og den mye omtalte toppmodellen relanseres etter å ha gjennomgått enkelte oppgraderinger.

Publisert Sist oppdatert

Båtliv prøvekjørte prototypen i fjor høst, men artikkelen kom aldri på trykk grunnet konkursen. I vinter overtok Skorgenes-gründer Roar Strømsnes boet, og også storbåten skal inngå i sortimentet hos «nye» Viksund. Men i motsetning til de mindre båtene skal modellen bygges i sin helhet i Litauen for å holde prisene i sjakk.

For det var liten tvil om at båten ble dyr som norskprodusert, nesten fem millioner kroner kostet den Zeus-motoriserte, topputstyrte prototypen. Det var nok for mye, og det hjalp heller ikke på den umiddelbare kjøpelysten at båten hadde en del interiørmangler. Disse feilene ble naturligvis utbedret, men så glapp altså teppet under Viksund.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER