MERCMONITOR FOR MERCURY: Avanserte instrumenter fungerer som en slags kjørecomputer for bil, og hjelper deg med å kjøre båten økonomisk.
MercMonitor Mercury
INNENBORDS: Med innenbordsmotoren sparte vi opptil 15 prosent.
EGNE MÅLINGER: Vi målte besparelsen på Mercury 115 Optimax og Mercruiser 4,3 L MPI.
MercMonitor

Kjør miljøvennlig med instrumenter

I dag finnes det motorinstrumenter som viser hvordan man kan kjøre båten mer økonomisk og riktig. Vi har testet MercMonitor-instrumentet fra Mercury og ville vite om det faktisk gikk an å spare 20 prosent, slik produsenten lover.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Mercury kan man spare opptil 20 prosent drivstoff om man følger instrumentets bruksanvisning. Motorens powertrimfunksjon er absolutt det viktigste verktøyet for å oppnå optimal fart og drivstoff-forbruk. Med trimfunksjonen regulerer man riggens vinkel under gang i forhold til båten, og med det også propellens vinkel mot vannet. Trimvinkelen avgjør om båten går tungt og vått eller så lett og pent som mulig. Å avgjøre hvilken trimvinkel som er best under de rådende forhold, er ikke helt ukomplisert. Får man derimot hjelp av et instrument som forteller hvordan man skal kjøre, er det plutselig svært mye enklere.

En annen fordel med MercMonitor er at det er fullt kompatibelt med NMEA 2000. En kommunikasjonsstandard som innebærer at man egentlig ikke behøver å vise MercMonitor-instrumentet på instrumentpanelet, men i stedet legge alle funksjonene på en NMEA 2000 kompatibel kartplotter, ekkolodd eller lignende. Det er en smart løsning som gir føreren muligheten til å følge med på flere motorfunksjoner samtidig, uten å måtte lete frem informasjonen i menysystemet. Feilkoder på motoren i form av tekstmeldinger kommer imidlertid bare opp på MercMonitor, ikke på kartplotteren eller ekkoloddet. En advarsel kommer riktignok opp, men vil man se nøyaktig hva som er feil, står det i MercMonitor.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER