Søk i arkivet

Deeper ekkolodd:Trådløs ekkolodd-ball

Her en en artig ekkoloddvri for småbåter.

Deeper er en tennisballstor kule med oppladbare batterier og to ekkoloddsvingere (90 kHz/55° og 290 kHz/15°). Systemet sender ekkolodd-dataene via blåtann til iOS/ Andriod-nettbrett eller telefoner der en app tolker og utbroderer ekkoloddbildet og supplerer med en rekke andre nyttige data.
 
Rekkevidden er inntil 45 meter, så kulen kan kastes ut med stang fra land for en sjekk av fiskeforekomstene. For båtfolk på tur i småbåter, joller eller kanoer er det bare å henge kulen over ripen.  Batteriet varer i inntil fire timer og kulen får lett plass i fiskeskrinet når turen er over. 

Se produsentens instruksjonsfilm her (ekstern lenke)


 
Dette ikke et leketøy, noe startprisen på vel 2000 kroner hos norske forhandlere indikerer. Kvaliteten bør dermed være bra, begrensingene ligger helst hvor dypt Deeper kan søke. Ifølge produsenten er 40 meter det maksimale man kan forvente av ekkoloddet.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen