Søk i arkivet

 «Eclipse» ved kai i Nassau. FOTO: DCwom/Wikimedia
«Eclipse» ved kai i Nassau. FOTO: DCwom/Wikimedia

«Eclipse» i BergenYachtbesøk i tungvektsklassen

Monsteryachten «Eclipse» ankom Bergen i morgentimene i dag.

Den 162,5 meter lange båten er eid av den russiske oligarken Roman Abramovitsj, som for godt mål også eier en hel del andre superyachter - i tillegg til fotballklubben Chelsea, for å nevne noe. 
 
Men pengefyrsten selv skal ikke være om bord og passasjerlisten utover dette er hemmelig.
 
- Hva de skal her kan jeg dessverre ikke fortelle deg. Det er hemmelig, sier lederen for Superyacht Norge, Ola Hiis Bergh til Bergens Tidende.
 
Men i motsetning til de mange og etterhvert temmelig omstridte cruisebåtene som gjennom sesongen ankommer Bergen, skal «Eclipse» ifølge Hiis Berg gi en god slump inntekter for byens næringsliv:
 
- Superyachter legger igjen mye mer enn vanlige cruiseturister. De bruker rundt 100 000 kroner dagen i gjennomsnitt, sier Hiis Bergh til avisen. 
 
Fornuftig eller ikke, båten er på vei. Og enten man nyter synet eller grøsser; uansett er dette et fascinerende uttrykk for hvor mye penger noen er fullt ut villige til å legge ned i en båt. For prisen for «Eclipse» var ifølge Wikipedia 340 millioner euro da 13 000-tonneren ble levert fra det tyske verftet Blohm + Voss i 2009. 
 
Dette inkluderer da riktignok to helikopterlandingsplattformer, 24 gjestelugarer, to svømmebassenger og et stort diskotek, for ikke å glemme tre tendere og ikke minst en ubåt!

OPPDATERING: «Eclipse» har valgt å ikke gå til kai i Bergen men har istedet ankret opp på Sandviksflaket for å unngå å bli rent ned av alltid like nysgjerrige bergensere. 
- De (gjestene, journ. anm.) vil være anonyme. De har gitt beskjed om de ikke skal legge til kai. Det blir for mye mas, opplyser havnevakten til Bergens Tidende. 
 
Avisen spekulerer også i at reder Abramovitsjs gode venn, sykkelesset Igor Tinkov er om bord, dette fordi anløpet faller sammen med sykkelløpet Tour des Fjords.
 
 
 Hovedbildet: «Eclipse» fotografert under et besøk på Barbados i 2012. FOTO: Pontificalibus/Wikimedia Commons.
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen