Søk i arkivet

 Pioner Multi. Arkivfoto.
Pioner Multi. Arkivfoto. Foto:

– Baugen falt av

To voksne og to barn havnet i sjøen.

Torsdag kveld ble alle nødetater kalt ut da to barn og to voksne havnet i sjøen utenfor Hjellestad kai i Fana. Tre av personene om bord kom seg selv til land mens fjerdemann ble plukket opp av en båt.
Båten som er en Pioner Multi ble brukt som følgebåt under jetski-trening. Ifølge Bergensavisen og Bergens Tidende falt lemmen av båten av, og båten begynte å ta inn vann. Ettersom barna drev jegski-trening hadde de på seg våtdrakter, og alle hadde flytevester på.

– Vi hadde ikke panikk, og jeg er glad det gikk bra med alle, sier Lars Magne Drange som var om bord til ba.no (Bergens Tidende). Han sier at han ikke vet hva som gjorde at lemmen på båten falt av.  Det skal ikke ha vært særlig sjø da uhellet skjedde. Ifølge bt.no (Bergensavisen) brukte Drange jetskien til å få barna i land, mens kvinnen ble plukket opp av en annen båt. Pioner Multi har CE-klassee C som betyr at den skal tåle bølger inntil to meter og inntil 14 sekundmeter.

Les alt om CE-klassene

Pioner Multi er en katamaran båt, altså en båt med to hovedkjøler. Pioner Multi flyter høyt i vannet sammenlignet med andre båter i samme størrelse.

Båtliv testet Pioner Multi III i 2014

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen