Petter Haugen og Åke Scheffernberg har funnet drømmebåten.

Villa på to skrog

De to kameratene Petter Haugen og Åke Scheffernberg falt for båten med en gang de så den.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: "Tazzen" på knappe 50 fot har funnet veien til Bundefjorden.Foto: Linn Krogh Hansen.

Nå har den 49-foteren fått ny hjemmeshavn ved de to kameratenes flytebrygge i Bundefjorden.

Petter Haugen og Åke Scheffernberg kjørte selv båten hjem fra Sunndalsdøra, og fikk dermed testet sjøegenskapene skikkelig.

– Kun én gang opplevde vi sjøsprøyt på vinduene, og at glassene i skapet rullet, forteller Åke. Spesielt med tanke å at de loffet av gård ei 8-10 knop, og måtte ta hensyn til at båten fortsatt var under innkjøring.

Med 2 x 450 hk Scama V8-motor skal båten i teorien kunne gjøre rundt 30 knop. Ettersom båten er en selvbygget one-off-konstrukjson, finnes det imidlertid ingen andre tilsvarende båter å sammenlikne med.

Fortsatt står det igjen en del finjustering, som kan gi båten et par ekstra knop. Men «Tazzen» er først og fremst tiltenkt rollen som flytende hytte- og familiebåt, og et par knop fra eller til er derfor av underordnet betydning.

Siden det her er snakk om en «hjemmebygget» utgave, som også er den eneste i sitt slag, ble referansene til tidligere eier og konstruktør sjekket godt.

– Båtbyggeren hadde et godt renommé, og vi har sett resultatet av tre andre konstruksjoner han har laget, sier de to, som har gjort en del utbedringer etter at de overtok båten.

Les hele reportasjen om den unike motorkatamaranen «Tazzen» i Båtliv 4, som kommer ut i butikken fra ca 11.mai