Nordhavn 59 Coastal Pilot

Støpeformen for den nye 59-modellen ble bygget over dette skjellettet i tre.
Helt akter har båten et lite badedekk som også tjener som brygger for jolla. Akterdekket er overbygget og helt på toppen er det et stort brodekk.

Ny ekspedisjonsbåt fra Kina

Dette er en båt for dem som ikke søker størst fart, men som vil ha en båt som kan krysse verdenshavene like godt som å dra på dagsturer i skjærgården. 

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE:Nordhavn 59 Coastal Pilot har en skarp baug og god bredde.Fotos: Nordhavn.

Stadig flere båtfamilier søker et feriehjem på sjøen, - en farkost som har plass og komfort nok får helårsbruk og som er bygget for å tåle alt man kan vente av et bruksfartøy.

Nordhavn har en historie som båtprodusenter som går helt tilbake til 1978 da to amerikanere startet utviklingen av en serie havgående seilbåter.

Satser på motorbåter

Etter ti år satset selskapet på motorbåter. Båtene ble solgt på det amerikanske marked, men var bygget ved et verft i Taiwan. Det var en vellykket beslutning og «Nordhavn» har siden 2008 utviklet 17 ulike seriebygde modeller fra 40 til 120 fot. Verftet har 80 båter i ordre.

Også Europa

Selv om USA stadig er det største markedet for Nordhavn, selges båtene i dag også i Europa. Selskapet er etablert som Nordhavn Europe Ltd. i britenes Mekka for båtfolket: i Hamble, rett utenfor Southampton.

Den første 59-foteren, siste skudd på stammen, ble nylig sjøsatt og i følge verftet er det stor interesse for nettopp denne størrelsen. Båten er vist på flere av de store båtmessene allerede.

Spesifikasjoner:

Lengde overalt: 17,92 m – 58’9-1/2” fot

Lengde i vannlinjen: 15,49 m – 50’10” fot

Største bredde: 5.18 m

Dypgående: 1,27 m

Deplasement: 32,26 tonn

Drivstrofftanker: 4.164 l

Vanntanker: 1.287 l