OPPBLÅSBAR: Rosa synes godt på havet.

Blir dette it-plagget etter 1. mai?

Knall rosa redningsvester skal gjøre det attraktivt å holde seg innenfor loven.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Kanll rosa skal gjøre vestbruk mer attraktivt. Foto:©Regatta.

Om en uke blir det påbudt med flyteplagg om bord i båter under åtte meter. Da er det naturligvis et bonus om flyteplaggene ikke bare redder liv, men også ser kule og fancy ut.

Ålesund-firmaet Regatta har tatt behovet for å både synes, flyte og se stilig ut alvorlig, og lanserer kolleksjonen «PINK Survival».

Statistikken viser at menn er dårlige til å bruke vest. Tanken bak lanseringen av den «sprut» rosa kolleksjonen er at kvinner og jenter skal føle enda sterkere for gå foran som et godt eksempel på å bruke flytevest. De rosa vestene kommer i flere versjoner, fra babyvester med stor krage til «seilvest" uten krage, og i flere oppblåsbare versjoner.

– Vi vil at disse jentene og kvinnene også skal påvirke mennene i sitt liv til å bruke flyte- og redningsprodukter, sier markedssjef Erik Loe Muri i Regatta..

Han forteller til Båtliv at de har fått svært gode tilbakemeldinger på kolleksjonen, og at interessen fra publikum er stor.

– Det er tydelig at mange ønsker seg «sprekere» farger på disse produktene, spesielt når de nå faktisk må begynne å bruke dem ente de vil eller ikke. Og merk at vi her snakker fluoriserende rosa – det første i sitt slag, og som nettopp godkjent av testorganene, understreker Muri.