Søk i arkivet

Mercury Verado 400R:Pulver for de fartsglade

400 hester fra 2,6 liter! Mercury Verado 400R imponerer. 

Ja, vi vet at det finnes enda sterkere påhengere, som den eksotiske 557-hesteren fra lille Seven Marine, men prismessig er disse maskinene hinsides ordinære budsjetter.
 
Mercury Verado 400R kan dermed kalles den første 400-hesteren i ordinær produksjon, og  firetakteren byr i tillegg kundene på klassens beste vekt/effektforhold. 
 
Ifølge Mercury spinner motoren opp til 7000 rpm, men det enorme effektuttaket forutsetter 98 oktan bensin. Er det kun 95 oktan å få kjøpt stiller maskinen om tenningen for å unngå ødeleggende motorbank. 
 
Her er Mercurys egen skrytevideo (ekstern lenke)


Artig nok har Mercury også svart på Evinrudes fargestrategi fra den nye G2-serien. Mercury Verado 400R leveres naturligvis i klassisk Mercury-svart, men også i hvitt - i kombinasjon med sju valgfrie dekorstripefarger. 
 
Nå må det straks sies at supermotoren har «Racing» som mellomnavn og ennå er det kun fabrikkens amerikanske hjemmesider som oppgir utdypende informasjon om modellen. På de norske Mercury-sidene er ikke Verado 400R listeført i skrivende stund.
 
Se en minitest av den mye motoren på «norsk-amerikanske» Nor-Tech 390 under Miami Boat Show. Og siden dette er i USA, er det naturligvis hektet fire slike maskiner på hekken. Det flytter seg! (Ekstern lenke)

  
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen