Søk i arkivet

Gimle 22:Sportsfiskersjark fra vest

Gimle 22 er en ny, norskbygget fritidssjark, basert på et modifisert 80-tallsskrog fra sørlandsprodusenten Gimle. 

Det er Øygarden-firmaet Serkur Marine som har utviklet den nye båten, som bygges på Askøy av Norsk Modell og Formplast. Helt sentralt for Serkur Marine er optimal sjødyktighet og sikkerhet. Gimle 22 har derfor ingen hengslete luker på dekk, motorkassen er kraftig hevet og støpt som en del av dekket, kjøl og baug er beskyttet av et tykt lag skumbetong og det er er nok flytemidler i båten til at den vil flyte selv om den blir fylt med vann. 
 
Båten er en enkelt, men solid utrustet deplasementbåt med 35 en hestekrefters Beta dieselmotor, Twin Disc-gir og propeller- og roranlegg fra West Mekan. Med denne motoren oppnår Gimle 22 en toppfart på vel ti knop og får en pris på 395 000 kroner. Foreløpig har båten CE-klasse C, men Serkur Marine ønsker etterhvert å kunne levere Gimle 22 som CE-klasse B og i en versjon godkjent for yrkesbruk.
 
Selv om modellen først ble lansert på Dra Til Sjøs-messen i Bergen for halvannen uke siden er allerede fire fire nye eksemplarer av Gimle 22 under bygging.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen