Toalettrom.
Nedgang til "underetasjen".
Pantry på styrbord side.
Senterlugar med tre soveplasser.
Lugar frout.
Salong.
Sentrert styreposisjon.
Messebåten på vei ut Damsgårdssundet.

Ny, norsk turbåt

Det var stor interesse for verdensnyheten Skilsø 34 på Dra Til Sjøs-messen i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Nye, norskbyggete båter er ikke lengre hverdagskost, i alle fall ikke i den rausere størrelsesklassen. Det var derfor stor interesse for verdensnyheten Skilsø 34 på Dra Til Sjøs-messen i Bergen.

«Skilsø 34 HT Panorama by Viknes», som er nykomlingens fulle navn, er tegnet av Viknes’ egen designer, Gisle Sivertsen, og er en klassisk, akseldrevet vestlandsbåt med god plass både inne og ute på akterdekket. Store takluker i både salong og i overbygget over akterdekket gir rikelig med lys og luft, og under fordekk og salong er det fem faste køyeplasser.

Sivertsen har valgt en fin layoutløsning, med senterstilt førerplass, sidedør til skandekk og todelt «nedstigning» til boligområdene. Dermed har det rause badet fått inngang fra et avsats-lignende mellomtrinn, noe som gjør at båten virker større enn den faktisk er.

Litt lengre nede finner vi senterlugaren. Den består av en full dobbeltkøye på babord side og en bred enkeltkøye på babord side, mens lugaren i baugen har mer ordinær utforming, med en komfortabel, delvis frittstående dobbeltseng.

Under akterdekket er det enorm plass rundt maskinen, men det i alle fall foreløpig ikke mulig å bestille båten med dobbeltinstallasjon og drev. Motoralternativene er Yanmar 310 hk eller Yanmar 359 hk, og prisen med den minste motoren starter på 2 355 000 kroner. Dette inkluderer en temmelig solid standardutstyrsliste.

Båtliv har avtale om å prøvekjøre Skilsø 34 HT Panorama by Viknes, men grunnet bladets trykkefrist må testrapporten vente til Båtliv 5.