Patrik Söderholm driver i dag Marell Boats og startet i sin tid Anytec.

Båt uten skruer

De eneste skruene Marell har brukt er for småting som feste til kalesje og høytalere.

Publisert Sist oppdatert

Vi har aldri sett eller prøvd den på vannet, men Marell 650SC som vi kom over på Sjøen for Alle fremstår utvilsomt som en robust båt. Dette er også blant de første båtene vi ser som har en badeplattform tilpasset for motornyheten Evinrude G2 som ikke krever noen motorbrønn. Dette skyldes at den ikke har styrestag. Badeplattformen blir derfor ande bedre untyttet. Marell Boats har utnyttet denne plassen for de som skulle ønske det, med sykkelstativ for to sykler på badeplattformen. I tillegg har de utviklet en løsning for å ta med seg to kajakker, med feste på targabøylen og en anordning foran vindskjermen. Dermed er det rom for både å ta med seg sykler og kajakker i den 6,5 meter lange båten.

Under båtmessa Sjøen for Alle sto Marell 650SC ved siden av standen til Zabo Racing, og det var ingen tilfeldighet. Zabo Racing har kjøpt en båt som skal være med som støttebåt.

Den solide konstruksjonen blir enda mer imponerende når vi kommer litt mer innpå båten. Vi blir fortalt at det ikke er brukt noen skruer, bortsett fra enkelte detaljer som man ikke kommer utenom som festeskruer til kalesjen og for å feste høytalere. Selv hengslene til alle stuerom og døra fram til fordekket har ikke skruer, her er det sveiset. Setet er limt fast, og ifølge produsenten skal det være mye bedre alternativ enn skruer, som de ikke stoler så mye på. Rekker og kryssholt er sveiset på, og det er kraftige dimensjoner. Båten fremstår som i det hele tatt som veldig solid.

Foran konsollen er det et tre enkle sitteplasser, men vil man sitte beskyttet mot vinden er det bak vindskjermen som gjelder. Vindskjermen er høy og dekker også godt bakover slik at vi vil tro at også de som sitter på akterbenken sitter beskyttet mot fartsvinden. Skroget som har en v-bunn på 19 grader bør også gi en grei kjørekomfort. Designeren og initiativtakeren av Marell Boats startet for øvrig Anytec i sin tid, om du får visse assosiasjoner.

Båten er godkjent for seks personer og vekten er 680 kilo uten motor. Med en bredde på 2,3 meter er dette en båt som også egner seg godt til trailing. Marell har også laget en større versjon med lengde på 8,8 meter (trenger da ikke bruke flytevest) og en bredde på tre meter. Den er godkjent for åtte personer. Her er det også mer fart, med anbefalt motorisering på 500 hestekrefter, fordelt på to motorer.

Lengde: 6,8 m

Bredde: 2,3 m

Vekt: 680 kg

Bensintank: 170 l

Motoralternativer: 100-200 hk

Antall personer: 6

V-bunn: 19 grader

CE-kategori: C