Fugleskremmeren.

Holder måkene unna båten

Du husker kanskje “Drittlei"? Nå kommer videreutviklingen, som har fått navnet "Fugleskremmeren".

Publisert Sist oppdatert

Du husker kanskje “Drittlei”, som kom på markedet i 2008 og skremte vekk måkene fra båten? Nå har produktet skiftet navn til “Fugleskremmeren”, og fremstår samtidig i ny og forbedret utgave.

“Fugleskremmeren” skremmer bort fugler ved at den gir fra seg en høyfrekvent lyd når bevegelsesensoren blir aktivert.

Sensoren har en rekkevidde på ca 10 meter og virker 45 grader sideveis og 30 grader opp/ned. Produktet bruker oppladbare aa-batterier, som lades av et solcellepanel på toppen. “Fugleskremmeren” kan festes med skruer eller borelås som medfølger.

“Fugleskremmeren” er primært laget for å  holde måker borte fra båtkalesjer, men den er også blitt prøvd ut mot andre typer fugl. Blant annet mot småfugl som flyr inn og lager reir i bygninger, og  skjærer/duer som legger sin elsk på balkonger.

Den har også vist seg effektiv mot rådyr som innvaderer hager og blomsterbed.

I den opprinnelige varianten fra 2008, som gikk under navnet “Drittlei”, var det et problem med kondens inne i sensoren med noen av enhetene. Dette er forbedret,slik at den nå er helt tett og tåler å stå ute i ruskevær.

Det anbefales uansett for levetiden å ta produktet inn når den ikke brukes, som når båten er i vinteropplag eller når du benytter båten; det vil is i situasjoner der måkene ikke har anledning til å sette seg på båt/kalesje.