Her settes verdensrekord i innendørs backflip

To brødre fra Slovenia på snurr i Lillestrøm. Bassenget er 30 meter langt. Se video!

Publisert Sist oppdatert

>> Se video!

I et innendørs basseng på 30 meter i lengde og 20 meter i bredde ble det satt verdensrekord i helgen. Bassenget var satt opp i E-hallen på Sjøen for Alle i Lillestrøm, og rommet 660.000 liter med vann. Det hører med at denne vannmengden ville hallen blitt fylt med ti centimeter om bassenget hadde revnet, og det kunne blitt en våt fornøyelse på Sjøen for Alle.

I taket

Høydepunktene i bassenget var flyboard med Carl Jacob Johansen og jetski med brødrene Roc og Nac Florjančič fra Slovenia. Fra dag én var planen at brødrene skulle sette ny verdensrekord med backflip innendørs. Den gamle rekorden var på tre backflips. Allerede første dag på messa tangerte de verdensrekorden.

– Planen var at det skulle sette ny verdensrekord under Sjøen For Alle. Det var målet siden Norges Varemesse ved Prosjektleder Andreas Ljones fikk grønt lys av Administrerende direktør Siv Lunde Kolrud til å kjøpe bassenget, sier speaker og produsent av vannshowet, Frode Sundsdal som selv er en erfaren båtracefører.

Det gikk ikke helt etter planen. Først var det meningen at backflip-ekspert og 2009-verdensmester i jetski Valerio Calderoni skulle komme og forsøke seg på rekorden. Men han måtte avlyse, og i hui og hast satte brødrene Florjančič seg i bilen og kjørte 2280 kilometer for å bli med på Sjøen for Alle i Lillestrøm. Med de to brødre skulle showet bli enda mer spektakulært, Rok Florjančič er regjerende verdensmester, og hans bror Nac hans største utfordrer. Showet ble suplert av Carl Jacob Johansen på flyboard sammen med jetski-utøverne. Et flyboard blir koblet til en vannscooter via en lang slange, og gjennom jet-dyser gir dette kraft til å løfte en voksen person opptil 15 meter opp fra vannflaten. Nå hører det med at takhøyden var seks meter og Carl Jacob Johansen gikk i taktet og ble skadet slik at han ikke fikk anletning til å være med på avslutningen.

To rekorder

Likevel ble det et spektakulært show med to to brødrene sammen i bassenget, med hver sin Yamaha jetski trimmet til mer enn 200 hestekrefter. Hver dag, fra tirsdag til fredag tangerte de verdensrekorden med tre ganger backflip. Lørdag skulle bli den store rekorddagen. Først satte de da verdensrekord med fire ganger backflip, og begge klarte det. På ettermiddagen styrket brødrene Florjančič deres nye verdensrekord med ytterligere en backflip, og har økt verdensrekorden fra tre til fem backflip, nesten en dobling.

– Utendørs er verdensrekorden 36 backflips. Da trengte han som gjorde rekorden mer enn en halv kilometer for å klare den. Sånn sett er det god prestasjon med fem backflips på et basseng som er 30 meter langt, sier Frode Sundsdal til Båtliv. Sundsdal har utfordret brødrene til å sette ny verdensrekord utendørs under Tønsberg Boat Show i begynnelsen av mai.