Sjøen for alle

Center Console
Bowrider
Moderne vri på klassisk konsept

Messekupp på nye Askeladden

Askeladden lanserer to tøffe skjærgårdsjeeper på Sjøen for alle, og gir god messerabatt.

Publisert Sist oppdatert

Henrik Askvik tror båtbransjens fremtid ligger i småbåtene, og lanserer to tøffe nyheter på Sjøen for alle. Det er Askeladden C 61 Bow Rider og C 61 Center Console.

Center Console er en typisk skjærgårdsjeep, men med moderne og tøffe linjer og en svært sporty midtkonsoll. Båten har cockpit med hele syv sitteplasser, solsengløsning og plass til bord, og kan utstyres med høyreist kalesje som er skjult i egen brønn. C61 har konvensjonell hekk kombinert med et skarpt forskip. Det gir et fartspotensiale på hele 45 knop, og myk gange i urolig sjø, ifølge Askeladden.

Søsterbåten er en såkalt bowrider. Denne har vindskjerm tvers over hele båten, og flott sitteplass forut.

Prisen på de utstilte båtene er 353.900 kroner for bowrideren med Suzuki 140 hester på hekken.  Center Console-modellen er priset til 369.500 kroner med 150 hk Suzuki. Messeprisen ligger ca 50.000 under veiledende pris for disse båtene.

Båtene er 6,10 meter lange, 2,25 meter brede og veier 950 kilo. Anbefalt motorisering er 115 til 150 hestekrefter.

Nye spennende farger, materialbruk og lekre detaljer har vakt internasjonal oppmerksomhet, og på standen treffer vi båtens slovenske designere fra Konzept Yacht Design, Jalen Vogelnik og Gasper Peternelcj. De sier at båten har en moderne touch på klassisk design.

Båtliv har nylig testet de nye Askeladden-modellene, og testen vil bli publisert i Båtliv 4 i år.