Båtliv inviterer alle båtinteresserte til sin stand. Her Lisbeth Ølness og Nina Zaborowski.
Gjensidige gir 4 millioner kroner til seiling
Båtliv og Seilas delte ut priser til bransjen
Rein Alexander sang

Messeåpning med sprut

Sjøen for alle åpnet i går med sang og show og verdensrekordforsøk, og enkelte av oss fikk bakoversveis.Se video fra den spektakulære kjøringen!

Publisert Sist oppdatert

>> Se video!

Norges Varemesse har invitert til tidenes båtmesse på Lillestrøm i år, og det åpnet i går med VIP-aften og sceneshow.

Over 2000 mennesker hadde funnet veien til lokalene, der Rein Alexander sang duett med Marit Strømøy. Norboat ønsket velkommen til bransjen, og redaksjonene i Båtliv og Seilas delte ut priser til norske vinnere av Årets Motorbåt i Europa og Årets Seilbåt i Europa.

Gjensidige Stiftelsen delte ut fire millioner kroner til seilsporten og prosjektet «seiling for alle» som ble initiert av SEILmagasinet for halvannet år siden for å få flere ungdom til å oppleve sjøen og seiling.

Les også: Stor pengegave til «Seiling for alle»

Sjøfartsdirektør Olav Akselsen foretok den offisielle åpningen, der han kommenterte at ofte kan evnen til å kjøpe båt være større enn evnen til å føre båt, og han formante alle til å ta båtførerprøven.

Men messearrangørene hadde lagt mer vekt på show enn sjøvett på åpningskvelden. Fra Slovenia kom brødrene Rok og Nak Florjancics og viste hva man kan gjøre med jetski på små flater. I innendørsbassenget i messehallen loopet de og tak back-flips til applaus fra publikum, mens Carl Jacob Johansen bokstavelig talt føk over vannet på flyboard.

Dette var et show med sprut og fart og i den ene svingen fikk publikum en ordentlig skyllebøtte av vann over seg da en av Florjancics-brødrene la jetskiene inn i en brå sving ved bassengkanten. – Det er første gang jeg er blitt våt på en innendørs båtmesse, uttalte en av tilskuerne.

Noen verdensrekord i back-flips ble det ikke, men brødrene Florjancics skal gjøre et nytt forsøk lørdag. I dag åpner dørene for publikum.

Les også: Familievennlig båtmesse