SOLGT: Marex har solgt båtene i lokalet
TILBUD: Lars Erik Solvang skal skrive tilbud
STORBÅTMESSE: Aktørene i Leangbukta viser båter.

Storbåtmessen i gang

Båtinteressert publikum fant veien til Leangbukta i strålende vær.

Publisert Sist oppdatert

I helgen åpnet Storbåtutstillingen der flere av aktørene i Leangbukta har gått sammen om å invitere folk til å se båter. Utstillingen varer hele denne uka, og omfatter populære merker som Bavaria, Beneteau, Windy, Marex, Saga, Nimbus, Dufour, SeaRay og Paragon.

Publikum var glissent da Båtliv gikk en runde blant utstillerne sent lørdag ettermiddag, men utstillerne var fornøyde med responsen første dag.

–    De besøkende er geniunt interesserte i båt, og vi får god tid til å prate med dem. Vi kan også ta dem med på prøvekjøring siden det nå er så godt som isfritt her, sier Lars Erik Solvang i Bavaria Motorbåt. Det er særlig den nye Bavaria Sport 360 ST (Soft top) som vekker interesse, forteller han. Dette er en sosial og sporty båt til rundt to millioner kroner.

Les også: Gleder seg til stobåtmesse

Poenget blir illustrert noen minutter senere hos Aaby Marine. Medarbeiderne der slapper av i sofaen med ski på TV når døren går opp, og en kar i 40-årene med rød boblejakke spør: – Er det fortsatt  åpent  her? Jeg skal han sånn Paragon, skjønner dere.

Hos Marex sier John Myhre at det har vært akkurat passe besøk i forhold til bemanningen på to medarbeidere. Han kan fortelle at året har fått en brukbar start, og alle de utstilte båtene nå er solgt.  Den nye 375-modellen skal stilles ut på Sjøen for alle, og Myhre har store forventninger til denne.

Les også: Marex for all slags vær

Solvang er godt fornøyd med responsen. I en mail til Båtliv-redaksjonen mandag formiddag skriver han:

– Innen søndagen var over hadde vi solgt tre båter til en samlet verdi av 10 mill kroner. Ekstra hyggelig var det at vår nye toppmodell Bavaria Sport 450 Coupe ble solgt usett til en eksisterende kunde som kjøpte sin forrige nye Bavaria av oss for 10 år siden. Den vil gå i Trondheimsfjorden og blir levert i begynnelsen av juli. I tillegg solgte vi både Bavaria Sport 360 Coupe og SoftTop som vises nå i Norge for første gang.