Nordkapp

Jarle Vikingstad i Smart Marine har mye å gjøre.

Båt is back

Båtinteressen er tilbake for fullt, og på Vestlandet er Smart Marine allerede tom for Nordkapp. 

Publisert Sist oppdatert

Smart Marine med hovedkontor i Haugesund har de siste årene vært en av suksesshistoriene i båtbransjen. Firmaet selger populære båter som Nordkapp, Sting, Jeanneau og Arronet, men den siste tiden har salget vært bedre enn noen gang. Faktisk så bra at de alllerede er tomme for Nordkapp-modeller fordi fabrikken ikke kan levere flere båter nå.

 

–      Folk bruker båtene og hyttene mer igjen. Båt er blitt mer in igjen, sier daglig leder Jarle Vikingstad i Smart Marine. Han har lagt merke til at interessen for å fiske er i vekst, og at stadig flere bruker båten hele året.

 

–      Vanligvis er det ganske stille fra november til februar,  men i år har salget gått for fullt i vintermånedene. Jeg vil anslå at vi ligger 30 til 40 prosent over fjoråret, sier Vikingstad til Båtliv.

Les også: Kanonsalg av båter

 

Mesteparten av salget går til privatmarkedet, men Smart Marine selger også noen båter til firmaer som driver med fiskeutleie og til offentlige etater. Vikingstad er allerede utsolgt for de populære Nordkapp-båtene i år. Snart sjøsetter han en ny Arronet-modell på 27 fot.

Les også: Ser lyst på 2015