Søk i arkivet

 Salget av skjærgårdsjeeper og daycruisere har skutt fart.
Salget av skjærgårdsjeeper og daycruisere har skutt fart.
 Knut Haneborg og Lars Bugge smiler bredt i det nye året.
Knut Haneborg og Lars Bugge smiler bredt i det nye året.

Kanonsalg av båter

Båtsalget er opp 50 prosent for Fritids-senteret i år. Sortiment og bemanning utvides.

Salget av skjærgårdsjeeper og daycruisere har skutt fart i år for Fritids-senteret på Rud i Bærum. Båtsalget har ligget rundt 100 båter de siste årene. I år regner daglig leder Knut Haneborg med å selge 150 båter, selv om han har mistet agenturet på Jeanneau.

–    Fra jul har det vært full rulle. Vanligvis har det vært stille på denne tiden av året, men nå får vi stadig henvendelser fra kunder, og salget er opp 50 prosent, sier Haneborg.

Nye modeller og nye folk skal bidra til videre vekst. OcanMaster kommer med en serie styrehusbåter i prissegmentet under en halv million kroner til Sjøen for alle i mars. Også to nye snekker på henholdsvis 20 og 22 fot bidrar til utvidelse i sortimentet for norsk-polske OceanMaster, som også har byttet designere for å utdype formutrykket.

Les også: Ny daycruiser på vei

Lars Bugge er nyansatt medarbeider, som skal bidra til å øke salget. Målet litt frem i tid er å selge 250 båter i året.

–    Salgsøkningen skyldes nok flere forhold. Selvsagt har det hjulpet godt med to gode sommere og bortfall av hk-avgift. Samtidig begynner det å bli ti år siden den store salgsbølgen fra 2000 til 2007, og mange synes nok det er på tide å bytte til noe nytt. Særlig fordi det har skjedd så stor utvikling på motorsiden i denne perioden, sier Haneborg.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen