Vanntette nyheter fra Sony

Vanntette Sony Xperia M4 Aqua blir billigere enn sin forgjenger. I tillegg lanserer Sony også enda et vanntett nettbrett.

Publisert Sist oppdatert

Vi testet tidlgiere Sony Xperia Z3 Compact, som er en vanntett telefon som skulle egne seg godt til båtbruk. Dessverre har det i ettertid vist seg at skjermen har en stor svakhet og sprekker lett. Etter reparasjon er ikke telefonen vanntett lenger, og egner seg ikke lenger like godt til regnfulle dager, etter en skjermreparasjon til nesten 3000 kroner. Man kan da spørre seg om det er verdt å reparere.

Nå har Sony lansert enda en ny mobil i Xperia-serien, som er billigere enn reparasjonen. Den veiledende prisen er 2000 kroner, og ifølge dinside.no kan prisen komme ned mot 2000 kroner i de rimeligste nettbutikkene.

Det at telefonen er billigere enn sin forgjenger går på bekostning av enkelte spesifikasjoner. Internminnet har gått ned til 8 gigabyte, men minnet kan utvides med SD minnekort. Kameraet er med 13 megapixler i stedet for 20,7 på Z3. Men nå er ikke megapixler alt. Kvaliteten på optikken er også viktig, og der har vi opplevd svakheter i motlys med Z3 Compact. Vi vil tro at optikken ikke blir bedre på Xperia M4 Aqua som er en billigere modell.

Noe av det som overrasket oss mest i redaksjonen i Båtliv da vi tok i bruk Xperaia Z3 Compact var batteritiden. På det meste hadde vi fire dagers batteritid. Sony lover også god batteritid med Xperia M4 Aqua, med to dagers batteritid ved normalt bruk. Dette er over gjennomsnittet av smarttelefoner.

Gamle svakheter

Sony Xperia M4 Aqua har samme ladeinngang som sin forgjenger, noe vi påpekte i vår test av Sony Xperia Z3 Compact som en svakhet. Vår testtelefon har magnetlader på siden, og med den skulle man slippe man å åpne dekselet til telefonen. Magnetlader følger dessverre ikke med når man kjøper telefonen, og utrolig nok, til tross for flere forsøk, har vi ikke fått tak i magnetlader som passer til Z3 Compact - selv etter at den har vært på markedet så lenge at en ny modell er lansert. At det fortsatt er vanskelig å få tak i er en svakhet, i og med at Sony lanserer noe, men i dette tilfellet ikke har gjort alt tilgjengelig. Halveis lansert, med andre ord, med funksjon vi ikke har fått tatt i bruk fordi tilbehøret ikke er gjort tilgjengelig. Alternativt kan man kjøpe magnetlader til Z1 og Z2, men denne passer ikke Z3 godt, og er klundrete å få på plass. På bildene av Sony Xperia M4 Aqua kan vi ikke se magnetladeren, og det vil si at man må åpne et deksel til telefonen for å komme til. Dette er en svakthet for en telefon som skal være vanntett, da dekselet både kan slites og kanskje ikke lukkes helt - eller at det rett og slett går opp ved et uhell.

Nettbrett

Sony lanserer i samme slengen også et nytt nettbrett. Det som er spennende med dette brettet er at det er vanntett, slik vi kjenner fra Sony Xperia Z3 Tablet. Den mest spennende nyheten med Z4 Tablet er at det er tynt. Sony mener at dette blir verdens tynneste to tommers nettbrett, med en tykkelse på 6,1 millimeter. Og vekten blir bare 389 gram. Men til tross for ti tommer og lav vekt er batteriet bra, ifølge lovnadene fra Sony. Batteriet skal holde til 17 timers avspilling. Veiledende pris for Sony Xperia Z4 Tablet vil ligge på 4800 kroner uten 4G, men med WiFi. Med 4G kan du regne med 900 kroner ekstra.

Både telefonen Sony Xperia M4 Aqua og nettbrettet Sony Xperia Z4 Tablet skal lanseres i butikkene i mai.