Sjøen for alle 2015:

Vestlandsbryggen holder til i Kleppestø.

Messeutstiller gir støtte til barn og ungdom

Vestlandsbryggen vil gi økonomisk støtte på Sjøen for alle til organisasjoner som driver barne- og ungdomsarbeid.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Vestlandsbryggen vil både stille ut og produsere brygger på standen under messen i mars. Begge foto:Vestlandsbryggen.

Firmaet vil under messen produsere fem flytebrygger i størrelse 2x5 meter. Disse er tenkt solgt til en rimelig pris, hvor kr 6.000.- av salget gis til en organisasjon som driver barne- og ungdomsarbeid.

– Vi vil altså koble oss til fem organisasjoner, og det blir kr. 6.000.- til hver organisasjon, forteller daglig leder i Vestlandsbryggen, Eilif Harbitz-Rasmussen til Båtliv.

Vestlandsbryggen (tidligere Fly By Night) har produsert flytebrygger i 15 år, og har tidligere støttet barne-og ungdomsarbeid på samme måte.

Firmaet vil under messen ha to separate arealer, et for produksjon og et for standard fremvisning av våre produkter.

Det er videre planlagt at for hver brygge vi selger på messen i denne størrelsen, vil en del av inntekten gå til den organisasjonen vi støtter den dagen.

 

Nær-døden-opplevelse

Årsaken til at firmets satsning på denne type sponsing, er blitt sterkere, er at Harbitz-Rasmussen hadde en alvorlig båtulykke i juli 2014, hvor redningsvesten ikke utløste seg.

Hendelsen skjedde på vei til arbeidsplass med hurtigbåt, i dagslys og godt vær. Han fikk «black out» etter en nakkebehandling, og båten fortsatte i 27 knop rett på en holme som han kolliderte med.

– Jeg ble kastet ut av båten, havnet i vannet og våknet der, med en redningsvest som ikke utløste seg. Jeg var heldig og kom fra det med livet i behold, sier Harbitz-Rasmussen, som er blitt enda mer opptatt av bruk av redningsvest og annen sikkerhet på sjøen etter nær-døden-ulykken.

 

Harbitz-Rasmussen er fjerde generasjon sjøkaptein og har hatt sjøen som arbeidsplass i mer enn 40 år, og ønsker å bidra med noe til den oppvoksende generasjon om viktigheten av sikkerhet på sjøen.

 

Ønsker å formidle barn- og ungdomsarbeid

– Vi trenger ikke hjelp til det vi planlegger å gjøre, men om noen der ute har informasjon eller budskap om det arbeidet dere utfører for barn og ungdom som dere vil ha formidlet , så har vi plass til dette på vår produksjons stand, oppfordrer Vestlandsbryggen.

På messen ved produksjonsområdet, vil det også være opplysninger om hvilke organisasjon som vil motta støtte de forskjellige dagene.