Søk i arkivet

En hobbyfiskers drøm

Blokker med vinsjer til å trekke inn garn og teiner har gjort båtlivet lettere for hobbyfiskerne.

HOVEDBILDE: Teinehal med lang bom. Begge foto: Olsen fangts og kraftblokk.

Firmaet Olsen Fangst og Kraftblokk har de siste ni årene levert kraftblokker som gjør den tunge jobben det er å  rekke inn fiske og teinere for hobyfiskerne.

Blokkene er blitt  meget populære, og kommer i både bensindrevne og elektriske versjoner, sier Harald Olsen, som driver Olsen Fangst og Kraftblokk. Han betjener hele landet med disse blokkene, som festes på fritidsbåtene med tanke på hobbyfise.

– Jeg har nå drevet med dette i ni år, og kundene er fra ungdommer til personer over 80 år. Kunder som sliter med helsen og ikke hadde anledning til å komme seg på sjøen, har fått et nytt liv med disse blokkene som drar bruket opp av havet. Det er slutt på slit og kav, sier Harald Olsen, som mener at det å komme seg på sjøen og i tillegg kunne fiske litt er den beste naturmedisinen for mange.

Blokkene brukes til å trekke inn garn, teine og linedraging.
– Mulighetene er mange, ettersom de har transportable vinsjer på ca 15 kg. Det er norsk patent, og oppfinneren laget den første bensindrevne modellen, P220, i 1997. Den elektriske har benevnelsen E150 og kom i 2010. Etter dette er den stadig blitt videreutviklet. Fortrinnet med våre blokker er at de har regulerbar hastighet. En hydraulisk versjon kommer også i løpet av året. Blokkene er nå kommet med ny trommel og to typer bommer, lang og kort.

– Flere båtforhandlere har funnet ut at ved å tilby disse blokkene på sine båter, har gitt økt salg av båter. Kunder vil ha alt komplett ferdig i dag, sier Harald Olsen. Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen