Bella 620 HT
Bella 620 DC med åpen kabinluke.
Bella 620 DC med lukket kabinluke.
Bella 620 HT
Bella 620 HT
Bella 620 HT

Ny daycruiser og hardtopp fra Bella

Bella lanserer daycruiser og hardtopp på 20 fot, og felles for begge er praktisk plassutnyttelse.

Publisert Sist oppdatert

Vene 15 (Helsingfors) BÅTLIV:

På Vene 15 i Helsinki står ikke lanseringene i kø i år, men det finnes unntak. Og da må det vel sies at Bella er en av dem, med fem lanseringer på nordens største innendørs båtmesse. To av lanseringene er Bella 620 DC og Bella 620 HT. Felles for de fem finske lanseringene er at de er designet av nordmannen Espen Thorup.

På akterdekket er disse to båtene like. De har rikelig med sitteplasser takket være en uformet sofabenk som i hvert fall gir grei plass for seks voksne rundt bordet. I tillegg er det førerstolen som kan snus rundt, samt ryggstøtten til passasjerbenken som kan justeres ved å vippes fremover slik at benken blir enda lenger helhetlig. Med totalt plass til åtte voksne på akterdekket til en 20-foter så skal man i hvert fall ikke klage på manglende sitteplasser.

Daycruiseren

Akter er de altså like, men videre mot baugen skilles de som hardtopp og daycruiser.

Daycruiseren er på en måte ikke så ulik Flipper 600 DC som også er designet av Thorup - en løsning som kvalifiserte båten til å bli nominert til European Powerboat of the Year 2015. På Flipper 600 DC er det åpent inn til kabinen ved forpiggen. Det er det også tilsynelatende i Bellaen når vi går om bord, men det kan likevel lukkes. Vi legger da putene inn i kabinen og vipper opp luken som da fungerer som et trinn opp til fordekket. Vi legger den ned igjen, men da skal man være forsiktig så man ikke får fingrene i klem når babord luke legges ned. Legger vi ned styrbord luke følger begge med, så her kan det kanskje trenges en liten justering, eller trening.

Køya strekker seg inn i kabinen i Bella 620 DC.

Se nyheten Bella 700 Raid

Innover kabinen er køyeplassen, halvt ute og halvt inne, så her er man avhengig av å sove med kalesjen oppe, slik vi kjenner til fra Flipper 600 DC. Men her bør man gå litt i seg selv når man investerer i en båt og tenke realistisk og bruk. Det er kanskje ikke så ofte man sover i en daycruiser, og som betegnelsen sier er den jo mest beregnet for dagsturer. Derfor har også Bella valgt å utnytte den mest brukte plassen optimalt, og det er uteplassen. Daycruisrene Bella 600 DC og Flipper 600 DC er dagsturbåter i ordets rette forstand.

Hardtoppen

Bella 620 HT

På Bella 620 DC er det en vask på styrbord side. I hardtoppen er den på babord side, mellom passasjerbenken og benkeplassen under hardtoppen.

Hardtoppen har noe stueplass under benkene som er på begge sider. Høy ryggpute på begge sider gjør det komfortabelt også for voksne å sitte under hardtoppen. Ryggputa på babord side brukes til å lage stor køyeplass. Styrbord ryggpute kan brukes til solsengpute akter. Det er plass til porta potti i fremre dørluke under hardtoppen. Som vi ser på de aller fleste hardtoppbåter sitter føreren utenfor.