Helsinki Boat Show

Samme skrog som Bella 700 Patrol
Litt skarpe kanter, synes Båtliv-journalist Jørn Finsrud
Takluker i hyttetaket
Køyeplass under fordekket
Fire stoler i styrhuset
Liten benk på fordekket
Praktisk stuveplass for fenderne
Utvendig styreposisjon
Stort akterdekk
115 hk Mercury

Daycruiser for fiskere

Med 700 RAID frir til Bella til hobbyfiskere som ønsker overnattingsmulighet.

Publisert Sist oppdatert

Helsinki, Finland

Bella 700 RAID er bygget på samme skrog som Bella 700 Patrol, og designet er signert norske Espen Thorup.

Nye 700 RAID er bygget spesielt for hobbyfiskerne, og er til salgs hos den norske forhandleren Bakken Motor fra snaue 400.000 kroner uten motor. På Helsinki  Boat Show er båten utstyrt med en 115 hk Mercury-motor, og avertert til 52.190 euro (ca 450.000 kroner).

Førsteinntrykket av Bella 700 RAID er en praktisk båt for fisketurer som kan strekke seg over noen dager. Dette er en utfordrer til de mange styrhusbåtene med utenbordsmotor som er kommet på markedet de senere årene.

Båten byr på et stort akterdekk med stangholdere og koppholdere og to polstrede benker med fire sitteplasser. Det er utvendig styreposisjon på styrbord side av styrhuset. Båten har en assymetrisk løsning med passasje forover på styrbord side. Foran styrhuset er det en liten benk på fordekket.

Bella 700 RAID har det moderne designuttrykket som særpreger Bella-båtene etter at Thorup overtok som husdesigner for finnene.

Les også: Dette er en Bella

Overnatting

Dette er en liten bakveggbåt med åpning også ut fra førerposisjonen på styrbord side. Det er med andre ord lett å bevege seg på båten, og muligheter for å åpne opp bakvegg, sidedør samt to takluker. Rundt hele hyttetaket er det plassert en solid gripelist, og det er stangholdere på taket.

Noen langturbåt er ikke 700 RAID, men det er tilrettelagt for overnatting. Under bakveggen er det et lite toalett. På styrbord side er den en vask, og det er mulig å plassere kokeapparat under setene, som lar seg vippe opp. Under fordekket er det et lite krypinn, som kan gjøres om til en dobbelkøye med pute under førerplassen. I alt er det fire seter i styrhuset.

Båten er bygget med glassfiberkant brettet over taket på styrhuset (skjørt). Dette for å forhindre taklekkasjer, som til tider har vært et problem på denne typen båter. Ulempen med løsningen her er skarpe kanter rundt styrhuset, og fare for å stange hodet i skjørtet når man skal ut av døren ved førerplassen.

Vi legger merke til at den utstilte båten er utstyrt med defroster og vindusviskere, som kan være godt å ha i krevende nordiske værforhold.

Les prøvekjøring av Bella 700 Patrol i Båtlivs artikkelarkiv her.

Du finner også alle Båtliv-årganger fra 2006 i App Store og Google Play, og der kan du søke frem testene du ønsker. Abonnenter har full tilgang til hele arkivet.