Nyheter fra Fusion

Her er siste skrik innen hi-fi for båt.

Publisert Sist oppdatert

Fusion fra New Zealand er flinke til å tenke nytt. Det har gitt dem en unik markedsposisjon for musikkanlegg i båt. Fusion var ført ute med iPod-tilkobling for vanntette spillere. Dette systemet har stadig utvikling og systemene sluker nå både mobiler med Windows, Android og iOS. Systemet er stort nok for iPhone 6 og Samsun Galaxy S5. Å legge mobilen inne i spilleren gjør at den beskyttes, og samtidig lades, men er litt klønete om du skal bruke den til andre formål, som å ringe. Derfor kan du også koble opp mobilen via bluetooth.

OPP MOT PLOTTEREN

Det som virkelig gjorde at Fusion tok av, var at de utviklet modeller med NMRA2000 tilkobling. Det gjør det mulig å koble musikkanlegget opp via båtens elektronikknettverk. Det gjør at du kan styre musikken, eller radioen fra plotteren.

SYV MODELLER

Fusion her tre ulike spillere. UD650 og AV650 er den enkleste, men har NMEA2000, Bluetooth og USB. Forskjellen mellom de to er at UD650 er for tilkobling mot mobiler, mens AV650 har CD-spiller. UD750 og AV750 kan også leveres med mobil, eller CD. Denne serien har fire lydsoner og fargeskjerm på betjeningspanelet.

Fuison lager også en Blackboks-modell. Det vil si at selve enheten kan plasseres under dekk, og styres via et fjernstyrt panel, eller fra plotteren. Fusion lanserer også nye høytalere. Disse kan du få med innebygd LED-lys, for dem som liker slikt.

DAB KOMMER

En svakhet med Fusion er at de ikke har hatt DAB-funksjon. FM båndet er planlagt lagt ned allerede i 2017. Da må du ha DAB for å høre på radio.

FUSION selges over hele verden, og pr. i dag er det kun Norge og England som spør etter DAB+. Fusion har derfor ikke prioritert dette før nå, men nå har vi fått bekreftet at en integrerbar modul for eksisterende modell, RA205, pluss de nye modellene, vil være leveringsklar sommeren 2015. Pris og spesifikasjoner er ikke tilgjengelig på dette tidspunktet.