Azimut Atlantis 43

Dette er det som kunne vært en benk i kjøreretningen, i stedet har lugaren nedunder fått bedre plass.

Her er liggeplassene prioritert

Nylanserte Azumut Altantis 43 er en nydelig båt. En mulig upraktisk detalj kan likevel få noen til å velge en alternativ båt.

Publisert Sist oppdatert

Det var med pomp og prakt Azimut Atlantis 43 ble lansert på Boot Düsseldorf i januar. Første båt var solgt før avdukningen på Boot Düsseldorf. Modellene fra Azimuts Atlantis-serie strekker seg fra 34 til 58 fot, og denne plasserer seg omtrent midt i rekken.

Sporty

Båten har fått et sporty utseende og moderne interiørløsninger. Helt akter er det en hydraulisk nedsenkbar badeplattform, og den har en jollegarasje under solsenga. Med denne båten er det lagt vekt på solskinnsdager, og de vil vi jo gjerne ha. I tillegg til solsenga akter er det også en stor solseng på fordekket. Og som vi var inne på innledningsvis er det en upraktisk detalj med denne båten, og det er den tredje solsenga som er i cockpiten. Greit nok, det er stor takluke som slipper sommeren inn til solsenga som er plassert på passasjersiden, ved siden av førerplassen. Men hva om man man sitte? På bekostning av stor takhøyde i lugaren under dekk er det ikke mulig å gjøre om solsenga til en sittebenk. Bortsett fra førerbenken er det da kun akterbenken som er alternative sitteplasser om man ønsker å sitte i kjøreretningen under transport.

Store lugarer

Ellers i cockpiten er det en stor sittegruppe med et langt sammenfellebart bord. På babord side er det pantry.

Nedunder kommer vi rett inn i en salong med nok et stor spisebord og godt med benkeplass rundt. Her er byssa på babord side.

Lugaren som «stjeler» beinplassen til det som kunne vært en benk over er med tre enkeltkøyer i utstillingsbåten. Båten har to bad, begge med dusj. Den ene er tilhørende lugaren foran som har en stor dobbelkøye.