Fydico alarmsystem.

Effektiv sikring av påhengsmotorer

Fydico viser nyskapende alarmsystem på Fredercia Boat Show.

Publisert Sist oppdatert

FOTO: Fydico alarmsystem i Middelfart sejlklub. Foto: Fydico

Ifølge Sønderborg-virksomheten Fydico stjeles det i Danmark gjennomsnittelig åtte påhengsmotorer om dagen. Resultatet er naturligvis frusterasjoner og sinne hos dem det blir stjålet fra. Men også for alle andre er trusselen om tyveri en gledesdemper ved båttlivet. Mange tør for eksempel ikke la båten ligge i vannet etter bruk, og tar heller byderiet med å ta den på land og låse den inn etter hvert bruk.

 

På Fredericia Boat Show viser Fydico et alarmsystem, som sikrer båt og påhengsmotor i havnen. Fydicos system fungerer ved at det legges en optisk kabel fra broen til båten, som ved hjelp av lys overvåker båten digitalt. Hvis man bryter det digitale kretsløpet, starter en sirene, som stresser tyven og alarmerer omgivelsene. Samtidig sendes sms-er og meldinger til systemets kontaktpersoner, som raskt kan komme til stedet.

 

Dermed er systemet ifølge Fydico langt mere effektivt enn andre systemer, som baserer seg på diverse låseanordninger eller GPS-sporing. Det kan garvede tyver i mange tilfeller godt håndtere og ofte forsvinner byttet raskt utenfor landets grenser.

 

Jakob Hansen fra Fydico forteller at selskapet hadde et godt år i 2014, hvor Fydico nådde ut til flere kunder og i samarbeide med dem, fikk forbedret sine produkter ytterligere.

– I fjor ikke brukte vi ikke noe penger på markedsføring. I år vil vi være mye mere synlige, og vi starter sesongen med vår egen stand på Fredericia Boat Show, sier Jakob Hansen fra Fydico.

Fredericia Boat Show finner sted den 27. februar-1. mars og 5.-8. mars 2015.