MESSEJOLLE: S300N, grønn "Styrbord"-jolle.

Ungdomstand på Sjøen for alle

RIB-importøren Govi  skal lage en egen ungdomsstand på Sjøen for Alle.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Govi kommer med totalt 19 spesialdesignede RIBer på Sjøen for alle. Foto: Govi/Grand.

– Vi skal i år og de to neste år lage og stille ut det vi internt kaller one off, båter på en 100 kvm stor stand.  forteller daglig leder i Govi, Terje Flak, som håper standen blir trekkplaster for unge RIB entusiaster. Govi er importør av Brig til Norge og Grand til Norge og Sverige.

– Våre forhandlere kaller de Spesial Edition, men i praksis er det helt vanlige båter som får litt egne farger og det lages maksimalt tre av hver.  I tillegg kan det hende de påmonteres litt ekstra.

I år er følgende båter laget til messen:

Brig F330L, F360L og E380, som alle blir ensartede og har sorte skrog, sorte pontonger, sort step plate i front og step ends bak på pontonger, hvit innerliner, hvit konsoll og bordeaux-røde puter. Muligens kommer det også en bordeaux-stripe i fenderlisten.

De sorte stependene og stepplatene blir gjennomfarget, så ikke synlige riper skal bli et stort problem.

Grand har laget følgende båter til oss:  S300N; to joller med rød gelcoat og to med grønn gelcoat og sorte pontonger med stepends i samme farge som skrogene.  – Vi kaller disse jollene styrbord og babord, sier Flak.

Videre har de laget tre S370NL med orange gelcoat, i det vi kaller Harley oransje. Her er all gelcoat oransje, pontongene sorte og setetrekkene kommer i et nytt stoff for anledningen. Sistnevnte i  Silvertec og forhåpentlig en carbonfarg, hvis fabrikken får det til. 

–Den siste fra Grand er G380N, som kommer med tre utgaver. Her vil alt være sort, tre av disse også. Så, totalt 19 special edition-båter er klare og på vei fra Ukraina til Norge.Til neste år er det andre farger og kombinasjoner som gjelder, sier Flak.

Standen vil bemannes av tre unge RIB-entusiaster av begge kjønn. Hvis det skulle skorte på spisskompetanse blant våre mannskap, ha vi den store standen i neste hall bemannet med gamle rever.

Orde på disse båtene kan tas imot  etter messens åpningsfest den 17. mars.

RIB- og ungdomsstanden skal etter tre år evalueres. Ellers regner vi med å selge opp mot 600 rib i Norge og Sverige i år, sier Flak.