Boot

Rimelig tøffing

Loyal 980 er en robust nederlender i aluminium med liten motor.

Publisert Sist oppdatert

Boot, Düsseldorf

Rimelig, lave drivstoffutgifter og enkel å vedlikeholde. Dette er filosofien bak nederlandske Loyal 980. Og det du ser er hva du får (what you see is what you get). Skroget i ubehandlet aluminium skiller seg godt ut blant de mer jålete bobåtene på Boot.

Loyal 980 ser ut som en en kryssing av en slepebåt og kabincruiser. Med liten motor er den først og fremst bygget for å gå på kanalene i Europa. Litt ukjent for oss nordmenn, er det mil på mil med vannveier via elver og innsjøer på kryss og tvers av Europa, og i Nederland kan man leve et godt og trygt båtliv bak diker og jorder. Loyal 980 kan også leveres med større motor og lukket hekk for mer havgående bruk.

På standen får vi opplyst at båten primært er bygget for eldre folk som ønsker en båt uten leidere (trapper), og som det er enkelt å komme i land fra. Styrhuset er svært høyt og rommelig med bysse på babord og salong på styrbord. Det er svært god utsikt gjennom de store vindusflatene. Under fordekket finner vi en lugar og separat dusj og toalett. Den utstilte båten har et stort og nakent akterdekk, der vi får opplyst at man kan sette opp fluktstoler, om man ønsker.

Mer informasjon om Loyal yachts finner du på hjemmesiden