Boot

Solide dimensjoner
Akterdekk
Kraftfull baug
Bad
Bestikk
Lugar forut
Rederlugar
Pentry på flybridge
Utsikt fra flybridge
Flybridge med førerposisjon
Solseng på fordekk
Fordekk
Akterdekk
Salong
Førerplass
Bysse og innvendig førerposisjon
Salong

Havgående trawlertype

Nyheten Jetten 50 MPC-Fly er bobåten for den salte og kravstore båteieren.

Publisert Sist oppdatert

Boot, Düsseldorf

Jetten 50 MPC-Fly er ikke en tradisjonell flybridgebåt. Den planer ikke, og gjør kun14 knop med doble maskiner 370 som yter 370 hk hver seg.

Flybridgen er stor som et toppdekk, men dette er heller ingen tradisjonell trawler. Linjene er moderne og elegante. Skroget kraftfullt. Den nye 50-foteren er klassifisert i CE-kategori A, som betyr at den er bygget for å tåle storhavet.

Flybridge-båten bygger på samme skrog som Jetten 50 MPC, som var blant de nominerte kandidatene i klassen for ikke-planende båter i Årets Båt «European Powerboat of the year». Dette er båten for den kravstore båteieren med dyp lommebok.

 Les også: Norske Draco best i Europa

En ting kan man fastslå etter et besøk om bord i Jetten 50 MPC-Fly: Nederlenderne kan bygge båter! Dette er en bakveggbåt med nokså kjente innredningsløsninger, men håndverket er uvanlig smakfullt utført.

Salong

Fra badeplattformen er et det et par trappetrinn opp til akterdekket, som er nesten fullstendig skjermet av tak. Under taket er det en romslig buet sofa. Innefor bakveggen er det en svært lys og åpen salong med førerplass og bysse. Byssa og førerplassen er på babord side, mens salongen er plassert på babord.

Går man opp fra akterdekket, kommer man opp på flybridgen med stor solseng, og biminitopp over førerplass og passasjersofa. Det er god utsikt herfra, og både vask og kjøleskap. På hyttetaket er det plassert en dobbel solseng. Dekket gir skipsfølelse med høy skansekledning og brede dollbord.

Lugarer

Under dekk er båten svært lekker og komfortabel, og den byr på tre lugarer eller kabiner eller kanskje vi like gjerne skal kalle det suiter! Rederlugaren midtskips byr på eget bad, walk in closet og arbeidsbord. Store vinduer i skutesiden gir fantastisk utsikt. Også forpiggen er en suite med dobbeltkøye og bad. I tillegg byr båten på en gjestelugar og bestikk.

50-foteren kan leveres for en pris fra 600.000 euro, drøye fem millioner kroner, før merverdiavgift. Med doble 370 hk-maskiner og fullt utstyrt blir prisen høyere. Dette er altså ingen rimelig båt, men så får man også inntrykk av høy kvalitet og godt håndverk med én gang man kommer om bord.

Mer informasjon på Jettens hjemmeside her